Apple. Proces din cauza unui Defect al Mac-urilor

apple proces defect mac

Apple risca sa fie data in judecata de catre clientii sai din cauza unui defect descoperit la Mac-urile pe care le vinde in lumea intreaga, la preturi destul de mari. Mai exact, compania este acuzata de faptul ca nu a instalat in Mac-urile sale filtre pentru ventilatoarele care racesc componentele interne, iar asa performantele sunt afectate, iar pe marginile ecranelor se aduna praful din carcasa.

In cererea de chemare in judecata formulata impotriva celor de la Apple se spune ca sute de dolari sunt cheltuiti de catre clientii care trebuie sa isi curete MacBook/iMac-urile de praful cumulat sub ecrane. Puteti vedea in imaginea de mai jos cum arata praful adunat sub ecranul MacBook-urilor din cauza lipsei filtrelor pentru ventilatoare, numarul celor afectati de problema fiind, aparent, destul de mare.

Apple. Proces din cauza unui Defect al Mac-urilor

apple proces defect macbook

Praful adunat pe componente, sau in ventilatoare, afecteaza deasemenea performantele MacBook/iMac-urilor, care functioneaza mai greu, din cauza caldurii foarte mari degajate. Apple cere pana la 600 de dolari pentru a curata Mac-urile afectate de aceste probleme, in cazul celor care au iesit din garantia de 1 an, asa ca vorbim despre un cost foarte mare pentru o problema care n-ar trebui sa existe.

Apple is the most valuable company in the world today because consumers trust it to make reliable, quality products, yet it has failed to remedy one of the most simple and well-known problems in the technology community – the accumulation of dust. “This filter defect is costing Apple owners hundreds of dollars in repairs, and Apple refuses to take responsibility. We intend to hold Apple accountable for this costly defect affecting millions of its computers.

Apple desigur ca nu a recunoscut vreodata o problema de acest gen, si nici nu o va face, pentru ca asta ar insemna sa-si asume obligatia de a repara milioane de Mac-uri vandute in ultimii ani. Desigur ca nu se stie nici cat succes ar putea avea un asemenea proces, insa e bine de vazut ca problemele sunt raporatate si clientii nu se multumesc dupa ce sunt ignorati de companie.