iPhone. Politia vrea sa faca ILEGALA Trimiterea Pozelor din Telefon

 

iphone poze ilegal

Politia din New York vrea sa faca ilegala trimiterea de poze de pe iPhone folosind sistemul AirDrop creat de catre compania Apple din cauza unui numar tot mai mare de incidente. Mai exact, politia din New York vrea sa le interzica oamenilor sa mai trimita poze indecente catre alte persoane prin AirDrop, sistemul putand primi poze de la orice alt iDevice, daca nu e setat corect.

AirDrop a fost creat de catre compania Apple pentru a facilita transmiterea rapida de poze si clipuri video intre iDevice-uri fara a folosi o conexiune de internet, doar Wi-Fi si Bluetooth. Sistemul poate fi setat pentru a primi poze si video de la oricine, sau doar de la contacte, insa cei care-l lasa deschis pentru oricine, primesc poze indecente de la persoane necunoscute cand se plimba pe strada, sau sunt intr-un local.

iPhone. Politia vrea sa faca ILEGALA Trimiterea Pozelor din Telefon

Consiliul local din New York, mai mult ca sigur la cererea politiei, a introdus o propunere de hotarare care sa interzica trimiterea de poze indecente nesolicitate pe iPhone prin AriDrop, sau alte metode. Daca hotararea va fi adoptata, atunci politia le va putea da amenzi oamenilor care fac asta, si sperie, in principal, femeile care primesc imagini cu diverse organe genitale pe telefoane.

Rebecca Odorisio was traveling home on a crowded A train on Tuesday when a photo suddenly appeared on her phone from someone identifying himself as “The Enterprise.” It was a picture of an erect penis, sent to her over AirDrop. The bill introduced on Wednesday would add language to the city code that would make it “unlawful for a person, with the intent to harass, annoy or alarm another person, to send by electronic device an unsolicited intimate image.”

Desi hotararea prevede inclusiv pedepse cu inchisoarea de pana la 1 an pentru aceasta posibila viitoare infractiune, va fi greu de descoperit persoanele care trimit imaginile. Avand in vedere ca Airdrop afiseaza doar numele terminalului care trimite pozele, e greu de descoperit cine face asta, asa ca o hotarare de acest gen va fi cam imposibil de pus in practica.