Windows Lite. NOUL Sistem de Operare al Microsoft

Windows Lite. Microsoft pregateste lansarea unei noi versiuni a sistemului de operare Windows 10, iata ce urmeaza sa aduca pentru clientii sai.

Windows Lite

Windows Lite. Compania Microsoft pregateste lansarea unui nou sistem de operare pentru calculatoarele din lumea intreaga, americanii avandu-l de ceva vreme in plin proces de dezvoltare, dar abia acum a fost descoperit. Desi informatii oficiale privind Windows Lite n-au fost pana acum dezvaluite, e destul de clar faptul ca Microsoft vrea sa lanseze un concurent pentru Chrome OS, singurul sistem de operare suficient de “lite” pentru a fi concurentul vizat de catre americani.

Windows Lite. Sistemul de operare este gandit pentru a rula doar aplicatii web progresive, sau aplicatii universale pentru Windows, adica aplicatii care necesita mult mai putina putere de procesare decat cele normale. Pentru Chrome OS gandirea a fost foarte similara, asa ca Windows Lite este gandit pentru a fi la fel de simplificat precum ceea ce ofera compania Google pentru calculatoarele ce ruleaza in baza sa, ele find populare in mediul educational din SUA.

Windows Lite. NOUL Sistem de Operare al Microsoft

Windows Lite Microsoft

Windows Lite. Multi vad acest sistem de operare ca un succesor al Windows S, desi este mult mai limitat, si ruleaza doar la baza Windows 10, insa intr-o versiune cu mult mai simplificata fata de versiunea normala. Windows Lite este cel mai probabil gandit pentru a rula pe viitoarele procesoare ARM ale celor de la Qualcomm, care urmeaza sa fie anuntate saptamana aceasta, deci trebuie sa fie cat mai simplu si mai usor de rulat, pe procesoare de telefoane, care n-au foarte mult RAM.

Microsoft is working on a new version of Windows that may not actually be Windows. It’s currently called Lite, based on documentation found in the latest build, and I can confirm that this version of the OS is targeting Chromebooks. he goal of Windows Lite is to make it super lightweight, instant on, always connected, and can run on any type of CPU. Knowing that this week Qualcomm will announce a new generation of Snapdragon that can run Windows significantly better than the 835 [at the Snapdragon Tech Summit 2018], fully expect to see this new chip powering many of the first devices running the new OS.

Windows Lite. Cei de la Microsoft au incercat in trecut sa ofere alternative pentru Chrome OS prin Windows RT, care s-a dovedit a fi un mare esec, asa ca aceasta incercare ar trebui sa fie una mai buna. Nu se stie in momentul de fata cand ar urma sa fie lansat Windows Lite, si e posibil ca sistmeul de operare sa nu fie distribuit oficial de catre americani, ci doar sa fie preinstalat in laptop-urile care vor fi vandute de catre diversi producatori.