Primele TESTE 5G au fost un ESEC LAMENTABIL

Primele teste pentru retelele 5G s-au dovedit a fi un esec lamentabil, companiile producatoare de telefoane avand o scuza stupida pentru rezultate.

teste 5g esec

Noaptea trecuta a avut loc in SUA o demonstratie pentru presa a primelor echipamente 5G care vor fi puse in vanzare in tara pentru clienti, ele urmand a ajunge si in alte zone de pe glob ceva mai tarziu. Vorbim despre telefoane de la Samsung, sau Motorola, plus modem-uri de la Netgear, si alti producatori, toate compatibile cu retelele 5G, insa din pacate toate tinute intr-o secretomanie ciudata, inchise tot timpul, si cu rezultate proaste.

Primele teste pentru retelele 5G facute in fata presei au dezvaluit viteze de doar 130 – 140 Mbps pentru descarcare pe telefoane, adica exact vitezele 4G de acum, deci la foarte mare distanta de cele de pana la 5 Gbps, promise de operatori. Vorbim despre o prezentare care a avut loc in Maui, si la care Samsung a avut un telefon 5G cu noul ecran decupat intr-o parte, compania spunand ca nu a venit acolo sa arate cat de mari sunt vitezele retelei.

Primele TESTE 5G au fost un ESEC LAMENTABIL

teste 5g esec telefoane

Samsung, sau Netgear, nu au permis filmarea telefoanelor si hotspot-urilor cu ecranele pornite, iar mai jos aveti un test de download facut pe un telefon motorola, si puteti vedea cam cate de proaste sunt vitezele. Se pare ca toate aceste dispozitive functioneaza cu modem-uri furnizate de catre Qualcomm, care va lansa inclusiv noul chip Snapdragon 855/8150, in care va avea un modem 5G special, ce va ajunge in foarte multe telefoane premium in 2019.

“I’ll tell you straight up that the speeds aren’t as eye-popping as I’d like them to be,” AT&T assistant vice president of mobile broadband Glenn Couper tells me, before confirming the 130-140Mbps speeds. None of the other 5G-hopeful companies at Maui contests that the speeds are slow here on the island. Each one also independently offered a very similar comment, suggesting that they’d been prepped in advance for this very question.

In SUA vor fi lansate peste doar o luna primele retele 5G, iar pana acum, acolo n-au fost demonstrate telefoane, sau hotspot-uri, care sa poata atinge viteze de pana la 5 Gbps, si e foarte probabil ca acesta sa fie doar un mit. In Europa, inclusiv in Romania, am vazut teste pentru retele 5G in care s-au atins viteze de pana la 1 Gbps, insa n-am vazut vreunul facut folosind un telefon care va fi pus efectiv in vanzare, iar aici va fi marea problema a tehnologiei.

1 COMENTARIU