Digi. UNDE va Lansa RCS & RDS Viitoarea Retea 5G

Digi. O retea 5G este in proces de dezvoltare de catre compania care detine RCS & RDS si Digi Mobil, iata in ce orase sunt asteptate a fi lansate primele servicii.

digi 5g

Digi. Ca unul dintre cele mai mari grupuri telecom din Romania, compania va crea in tara noastra, prin companiile RCS & RDS si Digi Mobil, o retea de telefonie 5G, care ar trebui sa arate cu adevarat ceea ce poate operatorul. Inca de prin mai, cei de la Digi au anuntat ca au intrat intr-o colaborare cu Ericsson pentru a testa echipamente de telecomunicatii pentru retelele 5G, ele permitand atingerea de viteze de pana la 10 Gbps, uriase fata de ceea ce avem acum.

Digi. In Romania compania are planuri mari pentru viitoarea sa retea 5G, insa probabil va intrebati si unde anume va fi disponibil pentru prima oara serviciul, pentru ca e imposibil sa fie lansat peste tot in acelasi timp. Ei bine, cei de la Digi au spus ca vor lansa 5G intai in marile orase, cel mai probabil incepand cu Bucurestiul, si extinzand apoi la polii regionali, adica Iasi, Cluj-Napoca, sau Timisoara, insa nu e exclus ca separat de capitala ordinea sa fie alta.

Digi. UNDE va Lansa RCS & RDS Viitoarea Retea 5G

Digi. Stim deja ca RCS & RDS are o retea nationala de fibra optica foarte bine gandita, si foarte performanta, care va ajuta la realizarea retelei sale 5G, insa e nevoie si de investitii uriase pentru a indeplini un asemenea obiectiv. Doar licentele 5G ii vor costa pe marii operatori peste 200 de milioane de euro, insa e putin probaibl ca Digi sa faca o investitie atat de mare la inceput, si sa cumpere un spectru ceva mai limitat, asa cum a facut si cu reteaua 4G existenta acum.

Digi. Chiar si in aceste conditii, speranta este ca operatorul sa ofere performante similare cu cele ale retelelor 5G concurente, in contrast cu ceea ce exista pentru reteaua 4G, care ramane net inferioara celor concurente. In momentul de fata nu exista o posibila data pentru lansarea retelei 5G pe care Digi o dezvolta in momentul de fata, dar e posibil ca in Bucuresti sa fie activata in cea de-a doua parte a anului 2019, cam cand se asteapta anunturi si de la alti operatori.

Articolul precedentPrimele TESTE 5G au fost un ESEC LAMENTABIL
Articolul următorOrange. Ofertele pentru Telefoane IEFTINE in Romania
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.