Digi. Telekom, Orange, Vodafone, ANUNTUL privind Romania

Digi. Vodafone, Telekom si Orange au parte de un anunt nou facut de catre ANCOM, o dezvaluire importanta fiind facuta pentru clientii din Romania.

digi internet

Digi. Ancom a facut zilele trecute un anunt foarte interesant privind operatorul detinut de catre RCS & RDS, Orange, si Telekom, el dezvaluind ceva ce ne arata cat de mult a evoluat Romania pana in prezent. Conform celor de la ANCOM, in medie, un client al Digi, Orange, Vodafone, si Telekom a consumat 26 de GB de trafic printr-o conexiune de internet fix in prima jumatate a anului 2018, si 2.3 GB de internet mobil, ambele cifre fiind in crestere fata de S1 2017.

Digi. Pentru internetul mobil cresterea este de 49% pentru media fiecarui client, in timp ce pentru internetul fix cresterea este de doar 15%, iar aceasta diferenta este perfect normala pentru Romania. Numarul e conexiuni 4G pe care operatorii Digi, Orange, Vodafone, Telekom le-au activat in S1 2018 este cu 12% mai mare fata de S1 2017, ajungand la 9 milioane, ele reprezentand 46% din totalul conexiunilor mobile din Romania, 39% fiind pentru reteaua 3G, si restul pentru cele inferioare, care inca au o pondere surprinzator de mare.

Digi. Telekom, Orange, Vodafone, ANUNTUL privind Romania

Digi. Traficul mediu de internet mobil a ajuns la 0.23 milioane TB in S1 2018 pentru toti operatorii, iar liderul de piata din punct de vedere al numarului de conexiuni mobile avea 38%, urmatorul vand 24%, iar urmatorii doi 19% si 19%. Interesant e aici ca Orange sau Vodafone ocupa primele doua pozitii ca numar de conexiuni, iar Digi si Telekom raman impreuna cu un numar egal de conexiuni mobile, ceea ce ste un lucru extrem de interesant si arata cat de mult a avansat compania detinuta de catre RCS & RDS.

În medie, un român a consumat lunar 26 GB prin internetul fix şi 2,3 GB prin internetul mobil. În funcție de numărul de conexiuni active la internet mobil la jumătatea anului 2018, liderul pieţei avea o cotă de piaţă de 38%, principalul competitor 24%, următorul competitor 19%, ceilalți furnizori însumând 19%. În funcție de numărul de conexiuni la internet fix la sfârșitul primului semestru al anului 2018, liderul pieţei avea o cotă de piaţă de 49%, principalul competitor 24%, următorul competitor 13%, ceilalți furnizori însumând 14%.

Digi. In Romania exista si 4.9 milioane de conexiuni de internet fix, cu 3.6% mai multe decat in S1 2017, rata de penetrare in randul gospodariilor fiind de 60% la nivel national, majoritatea in mediul urban. Dintre acestea, 66% au minim 100 Mbps, multumita celor de la Digi care s-au impus si au fortat o crestere a vitezelor de internet fix, operatorul avand o cota de piata de 49% in Romania, fiind urmat de un competitor cu 24%, un altul cu 13%, si restul celorlalti cumuland 14%.