MULTE modele ale iPhone INTERZISE la Vanzare de Azi

Multe modele ale iPhone au fost interzise la vanzare incepand de astazi, compania Apple trecand printr-o situatie foarte dificila in continuare.

iphone interzis

Multe modele ale iPhone au fost interzise la vanzare incepand de astazi, sau cel putin asta ar trebui sa intelegem daca ne luam dupa presa, insa compania Apple are o cu totul alta poveste pregatita. In China, o instanta de judecata ar fi aprobat o cerere a Qualcomm de a interzice la vanzare modelele iPhone de la 6S pana la X, motivul fiind incalcarea unor brevete de inventie ale Qualcomm, interdictia fiind bazata pe unele functii existente in versiunile iOS lansate inainte de iOS 12.

Incepand de astazi este interzis importul si vanzarea telefoanelor iPhone care incalca unele brevete de inventie ale companiei Qualcomm, ele descriind metode prin care pot fi redimensionate imagini, si pot fi folosite aplicatii de navigatie. Unul dintre brevetele in baza caruia s-ar fi acordat interdictia de import si vanzare ar fi fost invalidat deja, iar compania Apple spune ca toate telefoanele sale raman in continuare in vanzare, desi presa chineza spune altceva.

The court has banned the import and sale of nearly all iPhone models in China, according to a statement Monday from Qualcomm. Apple is already disputing the scope of the ban, saying it only applies to iPhones that run on an older operating system.

MULTE modele ale iPhone INTERZISE la Vanzare de Azi

Din cate se pare, telefoanele iPhone care ruleaza versiuni ale iOS mai vechi decat iOS 12 nu pot fi importante si vandute in China in momentul de fata, insa modelele mai noi pot fi vandute. Seriile iPhone XS si iPhone XR nu fac parte din aceasta interdictie, insa teoretic nici modelele 6S – X care au preinstalat iOS 12, deci e posibil ca de aici sa vina afirmatia celor de la Apple conform careia telefoanele inca pot fi cumparate de catre clientii din China in aceasta perioada.

Qualcomm’s effort to ban our products is another desperate move by a company whose illegal practices are under investigation by regulators around the world. All iPhone models remain available for our customers in China. Qualcomm is asserting three patents they had never raised before, including one which has already been invalidated. We will pursue all our legal options through the courts.

Zilele trecute Qualcomm spunea ca disputa legala cu Apple, care se intinde pe cateva zeci de procese deschise in diverse zone de pe glob, urmeaza sa se incheie, iar astazi aflam ca a reusit sa interzica importul si vanzarea multor modele ale iPhone. Apple a spus ca va ataca aceasta decizie a instantei chinezesti, si va lupta pentru a putea a-si putea tine produsele in vanzare, insa ramane de vazut in ce masura va avea castig de cauza in aceasta batalie.