Primele Telefoane cu Camere de 48 de Megapixeli

Primele telefoane cu camere de 48 de megapixeli au fost deja anuntate pentru lansare, iata care vor fi primii 2 producatori care urmeaza sa le ofere.

telefon camera 48 megapixeli

Razboiul megapixelilor a inceput deja in lumea smartphone, iar asta pentru ca exista deja doi producatori chinezi care au anuntat lansarea unor noi telefoane care vin cu noi camere de 48 de megapixeli. Honor View 20 si un nou telefon de la Xiaomi sunt primele care vor avea senzori de 48 de megapixeli pentru camera, ambele putand folosi componenta IMX586 de la compania Sony, desi si Samsung are un senzor de imagine la fel de mare.

Pentru Huawei View 20 este folosit si un chip Kirin 980, precum in Huawei MATE 20 Pro, deci vorbim despre putere de procesare mare necesara pentru a permite inregistrarea acestor poze si clipuri video. Pentru Xiaomi deocamdata nu se stie ce anume va fi anuntat, insa cel mai probabil vorbim fie despre un chip de la MediaTek, sau de la Qualcomm, indiferent de situatie, acesta trebuind sa fie suficient de puternic pentru senzorii de imagine oferiti.

Primele Telefoane cu Camere de 48 de Megapixeli

Senzorii de imagine folositi in aceste telefoane au dimensiune pixel de 0.8µm, la cei 48 de megapixeli fiind capabili sa faca poze echivalente cu cele inregistrate folosind o camera de 12 megapixeli cu 1.6µm. La o rezolutie de 48 de megapixeli pentru camera, aceste telefoane ar trebui sa ofere o calitate foarte buna pentru poze si clipuri video, insa ele vor fi de clasa medie, nu premium, asa ca asteptarile n-ar trebui sa fie exagerate din partea nimanui, deocamdata.

Avand in vedere ca Huawei si Xiaomi lucreaza in paralel pentru a lansa smartphone-uri care au camere de 48 de megapixeli, e clar ca si alti producatori vor face exact acelasi lucru incepand de anul acesta. Desi aceste camere sunt impresionante, nimeni nu garanteaza ca va exista si calitate buna pentru pozele facute cu ele, asa ca va fi interesant de vazut ce fel de performante vor avea acesti senzori de imagine de 48 de megapixeli.