Samsung. DOMINA Piata Telefoanelor in Romania

Samsung. Piata telefoanelor din Romania este dominata de catre producatorul coreean, iata ce evolutie a avut in primele 10 luni din 2018.

samsung romania

Samsung. In primele 10 luni din 2018 compania coreeana a ramas cel mai mare vanzator de telefoane mobile din Romania, ceva ce nu ar trebui sa surprinda pe nimeni, pentru ca nu e vreo noutate. Cei de la Samsung sunt lideri pe piata din Romania de foarte multi ani, iar in 2018 au ramas pe aceeasi pozitie, in ciuda faptului ca Huawei a inregistrat o crestere foarte mare in vanzari in tara noastra, la fel cum s-a intamplat si in alte zone din Europa.

Samsung. 50% ar fi cota de piata a coreenilor in tara noastra pentru segmentul telefoanelor mobile, deci romanii sunt fani adevarati ai companiei si ii cumpara produsele cam fara rezerve. Desigur ca in Romania cei de la Samsung vand si televizoare, sau foarte multe tipuri de electrocasnice, iar pentru anul 2018 estimeaza ca vor inregistra vanzari de 1 miliard de euro, depasind suma de 930 de milioane de euro inregistrata in cursul anului trecut.

Samsung. DOMINA Piata Telefoanelor in Romania

Samsung. Ca lider absolut pe piata telefoanelor din Romania, compania coreeana este la o distanta foarte mare de cei de la Apple, care mai intotdeauna s-au invartit in jurul valorii de 10% in ceea ce priveste cota de piata. E foarte putin probabil ca acest lucru sa se schimbe in viitorul apropiat din cauza preturilor tot mai mari pentru telefoane, ceva ce nu exista in cazul celor de la Samsung, unde principalele vanzari vin de la telefoane ieftine, sau de clasa medie.

Samsung. La nivel global compania o duce foarte prost in materie de vanzari, in T3 2018 inregistrand o scadere de peste 10 milioane de unitati in vanzari, comparativ cu T3 2018, iar lucrurile vor merge, cel mai probabil, in aceeasi directie in urmatoarele luni. Huawei are parte de o evolutie mult mai buna decat cea a Samsung, iar a propulsat-o deja deasupra Apple in topul producatorilor de smartphone-uri la nivel global, pozitie pe care nu o va ceda prea curand.

Articolul precedentPrimele Telefoane cu Camere de 48 de Megapixeli
Articolul următoreMAG. Clientul EXASPERAT de INTARZIEREA Livrarilor
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.