Samsung. DOMINA Piata Telefoanelor in Romania

Samsung. Piata telefoanelor din Romania este dominata de catre producatorul coreean, iata ce evolutie a avut in primele 10 luni din 2018.

samsung romania

Samsung. In primele 10 luni din 2018 compania coreeana a ramas cel mai mare vanzator de telefoane mobile din Romania, ceva ce nu ar trebui sa surprinda pe nimeni, pentru ca nu e vreo noutate. Cei de la Samsung sunt lideri pe piata din Romania de foarte multi ani, iar in 2018 au ramas pe aceeasi pozitie, in ciuda faptului ca Huawei a inregistrat o crestere foarte mare in vanzari in tara noastra, la fel cum s-a intamplat si in alte zone din Europa.

Samsung. 50% ar fi cota de piata a coreenilor in tara noastra pentru segmentul telefoanelor mobile, deci romanii sunt fani adevarati ai companiei si ii cumpara produsele cam fara rezerve. Desigur ca in Romania cei de la Samsung vand si televizoare, sau foarte multe tipuri de electrocasnice, iar pentru anul 2018 estimeaza ca vor inregistra vanzari de 1 miliard de euro, depasind suma de 930 de milioane de euro inregistrata in cursul anului trecut.

Samsung. DOMINA Piata Telefoanelor in Romania

Samsung. Ca lider absolut pe piata telefoanelor din Romania, compania coreeana este la o distanta foarte mare de cei de la Apple, care mai intotdeauna s-au invartit in jurul valorii de 10% in ceea ce priveste cota de piata. E foarte putin probabil ca acest lucru sa se schimbe in viitorul apropiat din cauza preturilor tot mai mari pentru telefoane, ceva ce nu exista in cazul celor de la Samsung, unde principalele vanzari vin de la telefoane ieftine, sau de clasa medie.

Samsung. La nivel global compania o duce foarte prost in materie de vanzari, in T3 2018 inregistrand o scadere de peste 10 milioane de unitati in vanzari, comparativ cu T3 2018, iar lucrurile vor merge, cel mai probabil, in aceeasi directie in urmatoarele luni. Huawei are parte de o evolutie mult mai buna decat cea a Samsung, iar a propulsat-o deja deasupra Apple in topul producatorilor de smartphone-uri la nivel global, pozitie pe care nu o va ceda prea curand.

14 COMENTARII

  1. Adica nu te lasa sa asculti muzica din telefon , decat daca esti conectat la net ca sa verifice ei daca ai platit ?
    Pfui , cum pot oile sa se lase cu belciug in nas bagat de Happle.

  2. “e sa vezi nici macar muzica descarcata in telefon nu te lasa sa o asculti daca nu ai platit abonamentul , degeaba ai muzica descarcata in telefon”

    Muzica descarcata este pt cei ce vor sa o asculte si fara net, in avion etc
    Asa a fost intotdeauna peste tot…
    MUZICA CUMPARATA, o poti asculta si FARA ABONAMENT….e clar ca nu ai apple music si nu stii despre ce vorbesti

  3. In primul rând articolul e vechi de peste un an de zile și se referă la perioada 1 Aprilie-30 Iunie 2017.
    In al doilea rând ai scos din context doar ce iti convine tie,ai scos voit fraza cum ca iPhone 6 a fost cel mai folosit device și 6S al doilea cel mai folosit in UAE,nici vorba de vreun Samsung!
    “According to the report, during the period between 1 April 2017 and 30 June 2017, 81.5% of handsets registered on the UAE’s networks were Smartphones. In terms of Smartphones by model, the “iPhone 6” continues to be the most commonly used Smartphone in the UAE comprising 3.1% of total handsets registered on UAE networks. The report shows that the “iPhone 6S” was the second most popular Smartphone with 2.33%.”

  4. La săraci, la nesăraci, au încasări în România de 1 miliard de euro pe an. Apple care vinde la bogați cât câștigă în România? ?

  5. Sa fie sanatosi .
    Faza ,, am avut unele probleme cu un card de unde trage Apple banii pentru Apple Music , ce sa vezi nici macar muzica descarcata in telefon nu te lasa sa o asculti daca nu ai platit abonamentul , degeaba ai muzica descarcata in telefon , laptop , card .
    Mergem pe Sportify daca au foame mare in ei , asta dupa ani de Apple Music .

  6. cu Elvetia ai scos-o dar restul,daca ziceai Qatar, Monte Carlo, Dubai, Luxembourg, Singapore mai mergea…dar Japonia si China??….Omule oameni cu bani GLOBAL sunt putini, te las pe tine sa afli procentul

  7. “Si totusi nici macar acolo, acasa Apple nu are mai mult de 30% cota de piata. .”
    E ca si cum ai spune ca Ferrari nu are nici 30% cota in italia la ei acasa…
    Doamne fereste…ce gandire de sarac
    PS: cam in orice tara exista saraci mai multi decat cei cu bani, care vor cumpara Samsung pt ca este ieftin,deci este irelevant tot ce ai spus tu acolo

  8. Asculti pe dracu fara abonament , faci ce faci si dai in oamneni .
    . 1). Mai usor cu jignirile . DA !!
    2). Dupa ani de platit fara intrerupere Apple Music nu am stiut ca astia au schimbat regula , acum ceva timp puteai asculta muzica descarcata din Apple Music chiar daca renuntai la abonamentul lunar .
    3). Ce legatura au cele 3 luni gratuite cu faptul ca eu platesc de ani buni serviciul asta , Aaaa , dracii cei mari din tine ti-au spus sa bati campii ,, normal cap sec , muzica teebuie platita , doar ca ; De ce sa nu o poti asculta pe cea descarcata in telefon chiar daca abonamentul inceteaza din diferite motive .
    Repet inca o data , muzica TA descarcata in telefonul tau NU o MAI poti asculta fara un abonament curent , esti capabil sa PRICEPI ??