22 COMENTARII

  1. Încă o știre manipulată… 🙁
    În articolul ăsta scrie:
    “O decizie radicala a fost luata de catre compania coreeana din cauza vanzarilor mici inregistrate in ultimul an, ea fiind anuntata de ceva timp, dar nimeni nu parea sa creada ca va fi dusa la bun sfarsit”

    Informația este trunchiată, pentru că decizia Samsung de a închide fabrica este legată de două motive nu doar de unul:
    “Samsung Electronics will shut its mobile phone factory in the Chinese city of Tianjin amid (1) slumping sales in the country and (2) rising labour costs.”

    Este vorba despre o relocare a afacerilor ceea ce este absolut normal. Se pare că au crescut costurile cu forța de muncă iar Samsung își mută operațiunile pentru a rămâne competitivi pe segmentul low-cost.

  2. Deci inchid fabrica din China “din cauza vanzarilor mici”, dar in acelasi timp deschid cea mai mare fabrica de telefoane mobile din lume in India.
    Concluziile articolului sunt perfect logice. Cam asa se face, cand iti scad vanzarile de la buticul din colt, iti deschizi un supermarket

  3. Eu am vandut iPhone 7-le cu 1700 si am luat S9 nou cu 1500 (cu voucher -15% si gear S3 vandut pe olx). Asa ca luati voi iPhone si platiti taxa pentru profitul Apple (ca sa faca magazine mari si frumoase, magice)

  4. O miscare strategica desteapta , daca chinezii sunt nationalisti atunci Samsung de ce sa mai asigure salariile a mii de chinezi .
    Foarte bine , au facut in India cea mai mare fabrica din lume , au si acolo forta de munca ieftina + mateie prima care in china din cauza concurentei devenise o problema .

  5. Unii citesc doar titlul ? cam asa iti dai seama cam cat de mari hateri sunt.
    “…deschizand in iulie in India cea mai mare fabrica de telefoane mobile din lume, concentrandu-se pe piata de acolo.”

  6. Și forța de munca calificata,nu? Nu cumva indienii se omoară între ei din cauza mesajelor primite de pe whatsapp? Sper sa nu folosească whatsapp pe liniile de asamblare ca iese măcel! ?

  7. Ce treabă are calificarea muncii cu faptele unei mulțumi mici de oameni care au căzut în plasa știrilor false?
    Doi la mână, nu cred că e nevoie de nu știu ce mare calificare pentru o muncă manuală executată repetitiv. Până și Serebehehe ar putea asambla niște piese electronice.

  8. Nu cred ca din cauza “unei mulțimi mici de oameni” bagă clipuri educative chiar și la televiziuni.
    “After radio, WhatsApp will now run a television ad campaign in India — a global first for the Facebook-owned company — as it looks to crackdown spread of fake news on its platform. The three films will be available on TV, Facebook, and YouTube in nine languages and reach the diverse population that makes up WhatsApp users. The campaign is timed to start just prior to the elections in Rajasthan and Telangana and WhatsApp will build on this effort headed into the national election next year.”

  9. Nu are legătură cu specializarea forței de muncă a unei țări. Nu uita că președinții Microsoft și Google sunt indieni. În plus, este inutil să îți mai spun că indienii au programatorilor software de excepție.

    Again, pentru asamblarea de smartphone-uri nu ai nevoie de nu știu ce specializare. Mâini să ai, ochi răbdare, etc.