Google ajuta la Lansarea Primei Solutii de Jailbreak pentru iOS 12

google rusia

Google. Compania americana are o divizie speciala in cadrul sau care se ocupa cu descoperirea de vulnerabilitati in diverse tipuri de software, ea avand denumirrea Project Zero. De-a lungul timpului Google a descoperit multe vulnerabilitati pentru sistemul de operare iOS, si dupa ce a anuntat Apple in legatura cu existenta lor, le-a publicat pentru lumea intreaga.

Google. Acum compania americana a publicat un alt exploit foarte important pentru iOS 12, acesta fiind valabil pana la iOS 12.1.1, si putand fi folosit pentru lansarea unei solutii de jailbreak. Jann Horn este cel care a descoperit aceasta vulnerabilitate care permite obtinerea de privilegii de administrator in iOS 12.1, sau versiunile anterioare, cei de la Apple rezolvand vulnerabilitatea.

Google ajuta la Lansarea Primei Solutii de Jailbreak pentru iOS 12

Google. Aceasta nu e prima oara cand exploit-uri publicate de catre Project Zero dau sperante cu privire la lansarea unei solutii de jailbreak, in trecut ele fiind utile pentru lansarea altora. Google nu a dezvaluit vreodata vreo vulnerabilitate inainte ca Apple sa o rezolve, iar acum ramane doar de vazut daca va exista vreun hacker care sa o foloseasca.

Google. Cat timp va fi necesar pentru a transforma aceasta vulnerabilitate intr-o solutie reala de jailbreak nu stie nimeni deocamdata, dar lucrurile nu sunt simple. Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, as spune ca ar putea trece cateva saptamani bune, insa ramane de vazut ce vor face hackerii cu acest software.

4 COMENTARII

  1. Aproape total dar pe un OS care e safe. Ca tu vrei sa ai control e una, ca te controleaza altii e alta. Si nu vorbesc despre firma mama. Despre jailbreak putem discuta o zi intreaga.

  2. Eu macar am inteles ceva , tu doar pui botul la basinile Apple cu securitatea.
    Jailbreak inseamna gaura de Securitate si control total asupra sistemului de operare . Deci ?