Apple. AVERTIZARE MAJORA privind INTERZICEREA iPhone

Apple face o avertizare foarte importanta cu privire la interzicerea iPhone in China, dar si cu privire la o posibila intelegere cu compania Qualcomm.

apple avertizare iphone

Apple. Compania Apple a facut ieri o avertizare foarte importanta cu privire la interzicerea telefoanelor iPhone China in urma unei cereri facute de catre compania Qualcomm. Apple spune ca scoaterea din vanzare a telefoanelor iPhone in China, sau ajungerea la o intelegere cu Qualcomm ar afecta ireparabil compania americana, dar si partenerii sai din lumea intreaga.

Apple. Compania sustine ca va avea costuri care se ridica la milioane de dolari pe zi, desi a creat 5 milioane de locuri de munca in China prin ecosistemul iOS pe care l-a dezvoltat. Mai mult decat atat, Apple spune ca in China se vor pierde foarte multi bani dupa scoaterea telefoanelor iPhone din vanzare, disparand impozitele pe care compania, si alte magazine, le plateau pentru telefoanele vandute.

Apple. AVERTIZARE MAJORA privind INTERZICEREA iPhone

Apple. Acum compania americana apeleaza la guvernul chinez pentru a interveni in disputa pe care o are cu Qualcomm, iar asta in conditiile in care SUA pedepseste Huawei pentru ca se lasa controlata de catre guern. Situatia un sine e cam paradoxala, insa cei de la Apple fac orice pentru a nu scoate telefoanele iPhone din vanzare, si a nu pierde sume uriase in razboiul cu Qualcomm.

The ban would cost Apple millions of dollars a day and affect both the Chinese government and consumers, the company added, noting it has created 5 million jobs in China across the supply chain and third-party software developers. The Chinese government “may suffer hundreds of thousands of tax losses” from the iPhone ban because of lost taxes from sales of the devices, the company also said, citing estimates of 50 million units sold in the country in 2017. […]. “Apple and many other companies, consumers, and government will suffer truly irreparable harm,” the company said in the filing.

Apple. Separat de acest avertisment, compania americana a anuntat deasemenea ca va lansa saptamana viitoare o actualizare a iOS special pentru China, si va rezolva problemele din cauza carora telefoanele ar trebui scoase din vanzare. Desigur ca asta nu rezolva problema principala pe care o are, si telefoanele sale ar putea fi interzise in alte tari de pe glob, mai putin in SUA, unde e cam protejata.