DIGI. PROIECTUL INCREDIBIL in PREMIERA in Romania

DIGI, Un proiect incredibil, si in premiera pentru Romania, este anuntat de catre operatorul telecom, iata ce vrea sa faca pentru clientii din tara.

digi dunare

DIGI. Unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii din Romania are pregatit un proiect extrem de interesant pentru Romania, el fiin in momentul de fata in stadiu de avizare pentru a se permite inceperea lucrarilor. Mai exact, Digi vrea sa traga un cablu cu fibra optica pe sub Dunare, intre judetele Tulcea si Braila, pentru a-si extinde infrastructura existenta in zona, lungimea forajului fiind de aproximativ 1000 m, conform proiectului.

DIGI. Conform explicatiilor oferite pentru justificarea necesitatii proiectului, operatorul vrea sa creasca numarul de clienti la nivelul gospodariilor din zona in care va fi efectuata lucrarea, aducand internet in banda larga, si televiziune digitala acolo. DIGI spune ca rata de penetrare a serviciilor de internet de banda larga in mediul rural ramane docamdata foarte mic, iar proiectul are menirea de a-i permite sa intre pe o piata pe care mai nimeni nu o deserveste cum trebuie.

DIGI. PROIECTUL INCREDIBIL in PREMIERA in Romania

digi fibra optica dunare romania

DIGI. Practic, operatorul va aduce in zona conexiuni gigabit pentru internet, si toate serviciile care sunt oferite si in orase, putand mai apoi sa-si extinda reteaua de fibra optica in zona multumita acestui cablu care va trece pe sub Dunare. Explicatiile tehnice facute de catre DIGI pentru proiect sunt destul de complexe, insa puteti vedea si din imaginile din acest articol cam cum urmeaza sa se desfasoare forarea pe sub Dunare, si cat de ampla este investitia.

digi fibra optica dunare

DIGI. Din cate stiu eu, acesta este primul proiect care are drept obiectiv traversarea Dunarii cu un cablu subteran de fibra optica, iar asta-mi aduce aminte de marile proiecte ale Google, si nu numai, care traverseaza oceanele cu conexiuni similare. DIGI aduna de vreun an avizele necesare pentru a-si incepe proiectul, si mai are de adunat cateva, iar executia efectiva va dura cateva luni bune, dar la un moment dat va fi facut si un anunt oficial, o premiera pentru Romania.

9 COMENTARII

  1. daca tu asta care ai scris articolul crezi ca un cablu de fibra rezolva toata problema acelei regiuni pentru internet si tv TE INSELI AMARNIC COPILAS. Habar nu ai cate cabluri trebuie trase.

  2. ei prima data trag in localitatiile unde au clienti multi unde se merita, apoi restul populatia situala la sfarsitul lumii,uitata de lume cum esti si tu.