Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone au mai PUTINI Clienti in 2018

Digi Mobil. Orange, Telekom si Vodafone au mai putini clienti ai serviciilor de telefonie mobila in S1 2018 comparativ cu S1 2017, iata cat de mare e scaderea.

digi mobil clienti

Digi Mobil. Orange, Telekom si Vodafone au inregistrat o scadere a numarului de clienti ai serviciilor de telfeonie mobila in Romania in prima jumatate a anului 2018, conform datelor publicate de catre ANCOM. Institutia sustine ca la finalul primelor 6 luni ale anului 2018 existau in Romania 22.2 milioane de clienti activi ai serviciilor de telefonie mobila la Digi Mobil, Orange, Telekom, si Vodafone, cu 2% mai putini decat in primele 6 luni ale anului 2017.

Digi Mobil. Dintre acestia, 12.3 milioane aveau abonamente de telefonie, in crestere cu 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar 9.9 milioane aveau cartele preplatite, cu 4% mai putini decat in S1 2017. Practic, de la an, la an, vedem o scadere a numarului de clienti care folosesc servicii de telefonie mobila pe baza de cartela preplatita, atat la Digi Mobil, cat si la ceilalti operatori de telefonie mobila, iar asta in ciuda faptului ca ofertele sunt mai proaste la abonament.

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone au mai PUTINI Clienti in 2018

Digi Mobil. In baza numarului clienti, operatorul detinut de catre RCS & RDS ramane la “coada” pietei telecom din Romania, cu o cota de 13%, la o distanta mica fata de Telekom, care are 18% in momentul de fata. Orange are 39% cota de piata in Romania, iar Vodafone are 30%, diferenta dintre Digi Mobil, Telekom, si Orange fiind foarte mare, mai exact tripla si dubla, iar ea va fi extrem de greu de intors de catre oricare dintre cele doua companii de telefonie mobila.

În prima jumătate a acestui an, erau 22,2 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă (-2%), dintre care 12,3 milioane (+2%) erau utilizatori pe bază de abonament și 9,9 milioane (-4%) utilizatori pe bază de cartele preplătite active. În funcție de numărul de cartele SIM active la sfârșitul lunii iunie a acestui an, liderul pieţei avea o cotă de piață de 39%, principalul competitor 30%, următorul competitor 18%, ceilalţi furnizori însumând 13%. În prima jumătate a anului 2018, în medie, un locuitor a inițiat apeluri de voce însumând 4 ore şi 51 minute și a transmis 59 de mesaje, lunar. Durata medie a unui apel a fost de 2 minute și 45 de secunde.

Digi Mobil. In final, puteti vedea ca in S1 2018 un Romani a vorbit lunar timp de 4 ore si 51 de minute la telefon, si a trimis 59 de mesaje, durata medie a unui apel telefonic fiind de 2 minute si 45 de secunde in tara noastra. Interesant este ca Digi Mobil si Telekom au impreuna aproape cat Vodafone la un loc, in ceea ce priveste coata de piata in segmentul telefoniei mobile, insa ambele genereaza venituri mai mari decat operatorul detinut de catre britanici.