Huawei. Telekom, ANUNT IMPORTANT care UIMESTE

Huawei. Telekom a facut un anunt foarte important pentru intreaga lume cu privire la compania chinezeasca, iata ce vor face germanii in perioada urmatoare.

huawei telekom

Huawei. Compania chinezeasca este tinta unui anunt important facut de catre grupul care coordoneaza activitatea Telekom in Romania, si alte tari de pe globl, el venind la pachet cu cel al Orange. Mai exact, grupul Deutsche Telekom, a anuntat ca reanalizeaza colaborarea cu care o are cu Huawei pentru echipamentele de telecomunicatii pe care le cumpara de la companie, iar cel mai probabil va decide sa nu le foloseasca pentru viitoarele retele 5G din diverse tari.

Huawei. Orange a spus deja ca nu va folosi echipamentele 5G ale chinezilor in vreo tara de pe glob, iar Telekom ar urma, cel mai probabil, sa ia o decizie similara, desi foloseste acum echipamente ale chinezilor. O decizie finala privind Huawei nu a fost luata deocamdata de catre germani, iar asta pentru ca guvernul lor nu ar fi gasit vreo dovada a faptului ca echipamentele acestea sunt intr-adevar folosite pentru a spiona oamenii, asa cum spune guvernul SUA.

Huawei. Telekom, ANUNT IMPORTANT care UIMESTE

Huawei. In aceasta idee, Telekom deocamdata nu a decis sa interzica folosirea echipamentelor chinezilor, dar cel mai probabil o va face pentru ca guvernul SUA sa aprobe achizitia companiei Sprint de catre T-Mobile. Telekom se chinuie de ceva vreme sa finalizeze achizitia, iar interzicerea echipamentelor Huawei ar putea fi o cale de a primi aprobarile necesare, desi oricum s-ar fi ajuns la o decizie de acest gen, avand in vedere ca Orange a luat-o deja.

Deutsche Telekom, Europe’s largest telecoms company, said it was reviewing its vendor plans in Germany and the other European markets where it operates, given the debate on the security of Chinese network gear. Deutsche Telekom takes the global discussion about the security of network equipment from Chinese vendors very seriously.

Huawei. In momentul de fata chinezii sunt incetul, cu incetul, impinsi spre marginea listei de companii de la care se pot cumpara produse de incredere, iar dupa ce Telekom si Vodafone vor renunta la echipamente, e clar ca putini le vor mai cumpara. Decizia luata de Orange cu privire la Huawei va avea impact si in Romania, iar orice se va decide de catre Telekom, sau Vodafone, va avea impact in tara noastra pentru chinezi, iar teoretic noi ar trebui sa folosim serviciile telecom in siguranta mai mare.