Facebook. ATENTIE, CUM te SPIONEAZA FARA sa stii

Facebook. Iata cum ne spioneaza compania americana fara sa stim, si cum blocheaza posibilitatea de a ii interzicem sa mai faca asta daca nu ne dorim.

facebook reclame

Facebook. 2018 se incheie la fel de prost precum a mers pana acum, cel putin pentru compania americana, iar asta pentru ca ea este mentionata intr-un nou scandal care ne arata cum ne monitorizeaza vietile. Mai exact, cei de la Facebook continua sa spioneze oamenii care dezactiveaza accesul aplicatiei la GPS-ul telefoanelor, iar desigur ca mai nimeni nu stia ca acest lucru se intampla, desi cand vine vorba despre compania aceasta, trebuie sa ne asteptam la orice.

Facebook. Chiar daca nu are acces la datele GPS de la telefoane, compania americana se foloseste de IP pentru a determina locatia utilizatorului, afisandu-i reclame specifice pentru zona in care se afla. Acest lucru a fost descoperit de catre un profesor al universitatii USC din SUA, analiza fiind facuta dupa ce a descoperit ca Facebook inca ii afiseaza reclame bazate pe locatia sa, desi dezactivase accesul GPS pentru aplicatia companiei americane.

Facebook. ATENTIE, CUM te SPIONEAZA FARA sa stii

facebook reclame ip

Facebook. Separat de IP, adresa cu care suntem identificati pe internet, aplicatiile companiei ar folosi inclusiv date preluate de la conexiunile Wi-Fi si Bluetooth pentru a afisa reclame specifice pentru anumite zone geografice. Partea si mai proasta este ca utilizatorii care folosesc aplicatiile Facebook nu au vreo metoda de a opri acest spionaj, asa ca singura solutie este sa ne obisnuim cu faptul ca el se intampla, sau sa renuntam complet la platforma.

Facebook. Compania mentioneaza undeva prin documentatia pentru afisarea de reclame ca poate folosi inclusiv un IP, sau informatii preluate de la conexiuni Wi-Fi si Bluetooth pentru a le afisa reclame, dar informatiile nu sunt usor de descoperit. Pentru multi, aceasta este o problema serioasa de intimitate, in timp ce pentru altii ea conteaza mai putin, dar Facebook va trebui sa explice din nou de ce are asemenea practici, care nu sunt tocmai transparente.

6 COMENTARII

  1. Locația se poate schimba doar în baza unui contract (de locațiune sau închiriere).
    VPN schimbă IP-ul transmis serverului accesat de un client.