Android. PRIMELE PROBLEME la Inceput de 2019

Android. Primele probleme din 2019 pentru sistemul de operare al Google au fost dezvaluite astazi, iata care sunt riscurile pentru utilizatorii care-l folosesc.

android aplicatii

Android. Primele probleme sunt anuntate la inceput de an 2019, iar asta din cauza faptului ca oamenii conteaza prea putin pentru cei care dezvolta aplicatiile pentru telefoanele si tabletele ce ruleaza pea cest sistem de operare. Mai exact, un studiu facut pe 34 dintre cele mai populare aplicatii Android a dezvaluit faptul ca 20 dintre ele transmit catre Facebook date personale ale utilizatorilor, fara ca acestia sa stie ca se face transferul.

Android. Aplicatiile transmit tot felul de date, inclusiv informatii care identifica utilizatorii ca adulti, sau copii, ceea ce este ilegal in Uniunea Europeana, printre ele numarandu-se inclusiv Kayak, MyFitnessPal, sau TripAdvisor. Desigur ca exista si alte aplicatii populare pentru Android care fura datele utilizatorilor si le transmit catre Facebook fara ca vreo persoana sa fie stiut pana acum ce se intampla, multi ramanand in aceasta situatie chiar si in prezent.

Android. PRIMELE PROBLEME la Inceput de 2019

Android. Facebook a recunoscut aceasta problema, si a anuntat ca o actualizare pentru SDK-ul folosit in aplicatii va aduce lucrurile la normal, insa desigur ca multi dezvoltatori nu-l folosesc, iar cei care-l folosesc sustin ca problemele nu sunt rezolvate. Android este deocamdata singura platforma in care datele utilizatorilor sunt furate in acest mod de catre aplicatiile disponibile pentru toata lumea, iar asta din cauza lipsei restrictiilor pentru a prelua date din terminalele oamenilor.

The Privacy International campaign group found that at least 20 [apps] send certain data to Facebook in the second that they open in a phone, before [users] can be asked for permission. The information sent instantly included the name of the application, the unique identification of the user with Google and the number of times the application was opened and closed since it was downloaded. Some, such as Kayak, the travel site, then sent detailed information about people’s flight searches to Facebook, including travel dates, if the user had children and what flights and destinations they had searched for.

Android. Din pacate, in platforma celor de la Google se intampla destul de des sa vadem probleme de acest gen, iar asta pentru ca nu se monitorizeaza foarte atent ceea ce se include in aplicatiile oferite pentru utilizatori. Din pacate, aceasta situatienu se va schimba prea curand, iar asta pentru ca dezvoltatorilor de aplicatii nu le prea pasa de utilizatorii cu sistem de operare Android, iar daca Apple nu i-ar monitoriza atent pe cei care fac aplicatii pentru iOS, s-ar intampla lucruri similare si cu iPhone.

4 COMENTARII

  1. Probleme adevarate are doar iphone…la android astea nu sunt probleme..o mare vrajala
    .apple e cu adevarat campioana problemelor..grave…

  2. Z, ai scris iar un articol pe care îl pot încadra lejer la categoria de “știri false” Ca să fiu sincer nu înțeleg care este plăcerea de a lovi în Android și de a promova iOS a fi mai bun decât este… Care este miza?

    “Android este deocamdata singura platforma in care datele utilizatorilor sunt furate in acest mod de catre aplicatiile disponibile pentru toata lumea”
    Îți trimit eu o listă cuprinzătoare de articole în care se scrie că iOS colectează date in același mod Nu înțeleg de ce afirmi că Android e singurul sistem de operare care ia date Și iOS colectează la fel.

    “Din pacate, aceasta situatienu se va schimba prea curand”
    De unde știi asta?

    “iar daca Apple nu i-ar monitoriza atent pe cei care fac aplicatii pentru iOS, s-ar intampla lucruri similare si cu iPhone”

    ?????? Deja se întâmplă asta, my friend. IPhone colectează date doar că tu ignori faptele.

  3. Normal că colectează și iPhone date, ia dai un google la ex: bicicleta de munte, și imediat când intri pe un website îți apare acolo reclame de tip bannere cu exact ce ai căutat tu mai devreme ??? cine zice că Apple e sigur ?