Apple Anunta un RECORD de Vanzari de Craciun si Anul Nou

app store record apple

Apple a anuntat ieri ca vanzarile telefoanelor iPhone au scazut in 2018 comparativ cu 2017, si a gasit o serie de explicatii pentru asta, insa in acelasi timp a anuntat ca a facut vanzari record cu App Store. Intre Craciun si Anul Nou, App Store a inregistrat vanzari de 1.22 miliarde de dolari la nivel global, un record pentru cei de la Apple, dar cel mai probabil sipentru Google Play.

Apple a anuntat deasemenea si ca de Anul Nou a inregistrat un record de vanzari de 322 de milioane de dolari, cu 22 milioane de dolari mai mult decat anul trecut, cresterea fiind mai mica de 10%. 1.22 miliarde de dolari cheltuiti intr-o saptamana in App Store arata cat de popular este magazinul de aplicatii al celor de la Apple, dar cifrele puteau fi mai mari.

Daca vanzarile iPhone ar fi fost mai bune pe final de an 2018, atunci si incasarile ar fi fost cu siguranta mult mai mari, dar asta nu s-a intamplat, din pacate pentru Apple. Chiar si asa, acesta ar putea fi ultimul an in care compania Apple se mai lauda cu recorduri de acest gen, iar asta pentru ca anul viitor vanzarile ar putea scadea din nou, deci incasarile ar urma aceeasi directie.

The App Store had a record-breaking holiday week and New Year’s Day. The holiday week was our biggest week ever with more than $1.22 billion spent on apps and games, and New Year’s Day set a new single-day record at more than $322 million. Apple announced Wednesday that the App Store helped drive Services revenue to an all-time record in the holiday quarter. Apple services set new all-time records in multiple categories, including the App Store, Apple Music, Cloud Services, Apple Pay and the App Store’s search ad business.

Separat de App Store, compania Apple a inregistrat cresteri ale incasarilor inclusiv pentru Apple Music, sau iCloud, asa ca lumea cheltuie tot mai multi bani pentru serviciile sale. In ciuda acestor cresteri, ele nu pot compensa scaderea vanzarilor de telefoane iPhone, ceea ce este cea mai mare problema pentru compania Apple in momentul de fata.