RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, de ce NU ma ENTUZIASMEZ pentru 5G

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone vor lansa retele 5G anul acesta pentru clienti, insa iata de ce nu ma entuziasmez, si de ce nu ar trebui sa o faci nici tu.

11

RCS & RDS entuziasm

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone vor lansa retele 5G in cursul urmatorului an, cel mai probabil, insa nu inaine de toamna anului 2019, cand urmeaza sa aiba loc licitatia pentru frecventele care vor fi folosite pentru ele. Desi foarte multa lume astepta cu nerabdare retelele 5G pe care le vor lansa RCS & RDS si ceilalti operatori telecom, din pacate nu ma entuziasmez prea tare cu privire la aparitia lor, si va recomand sa fiti intr-o mentalitate similara.

RCS & RDS. Desi tehnologia 5G va aduce o schimbare majora pentru foarte multe medii de activitate, ea este gandita in principal pentru mediul de afaceri, si in subsidiar pentru utilizatorii obisnuiti, si asta trebuie sa tineti tot timpul minte. 5G e mai mult decat viteze mari pentru transferul de date, tehnologia fiind gandita si pentru a reduce enorm timpul de acces al datelor, si a facilita controlul de la distanta pentru tot felul de dispoziive electronice, iar RCS & RDS si restul operatorilor vor pune accent pe asta.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, de ce NU ma ENTUZIASMEZ pentru 5G

RCS & RDS. Cele mai importante aplicatii pentru 5G vor avea in vedere companiile, iar in 2019 in Romania e improbabil ca utilizatorii obisnuiti sa se poata bucura de tehnologie pe telefoane mobile, asa cum se asteapta. E posibil sa vedem hotspot-uri 5G lansate de catre RCS & RDS si celelalte companii telecom, diverse alte demonstratii ale utilitatii tehnologiei, insa pe telefoane e foarte putin probabil sa putem folosi aceste noi retele de telefonie mobila.

RCS & RDS. Chiar daca primele telefoane 5G sunt anuntate pentru lansare in prima parte a anului 2019, ele vor fi gandite special pentru retelele din SUA, China, Coreea de Sud, sau alte tari unde tehnologia e deja activa. In Romania nu ne putem astepta ca pe RCS & RDS, Orange, Telekom, Vodafone sa putem folosi inainte de 2020 retelele 5G pe telefoane mobile, si nu trebuie sa va faceti iluzii cu privire la asta, dar e posibil sa avem internet 5G in case pana atunci.