Huawei. OBLIGATA sa RETRAGA si sa DISTRUGA Telefoane

Huawei. Compania este obligata sa retraga si sa distruga telefoane mobile si tablete in urma unei hotarari luate de catre o instanta de judecata din Europa.

Huawei distruga

Huawei. Compania chinezeasca este obligata sa retraga si sa distruga telefoane si tablete pe care le-a pus in vanzare in Germania, incalcand anumite brevete de inventie ale unei companii numita MPEG LA. Avocatii acestei companii au reusit sa convinga instantele din Germania ca Huawei si ZTE au implementat fara drept brevete de inventie privind tehnologiile AVC/H.264 (MPEG-4 Part 10) in propriile produse, iar acum vor trebui sa le distruga pe toate.

Huawei. Anuntul privind rechemarea de la vanzare si distrugrea telefoanelor si tabletelor a fost facut la finalul anului 2018 de catre cei de la MPEG LA, iar hotararea trebuie pusa in aplicare incepand din anul 2019 de catre cele doua companii. Huawei si ZTE nu au licentiat aceste tehnologii pentru utilizarea in telefoane si tablete in Germania, sau probabil alte zone de pe glob, asa ca e posibil ca decizia din Europa sa se repete in SUA, sau alte zone de pe planeta.

Huawei. OBLIGATA sa RETRAGA si sa DISTRUGA Telefoane

Huawei. Desi hotararea nu este una definitiva, iar chinezii au incercat sa obtina o suspendare a ei pe perioada judecarii apelului, se pare ca instanta a decis sa respinga aceasta cerere, asa ca rechemarea si distrugerea terminalelor mobile trebuie facuta. Nu se spune despre ce telefoane si tablete este vorba, insa e posibil ca Huawei sa foloseasca tehnologiile chiar si in unele modele mai noi, iar cele vandute in Germania vor trebui distruse de indata.

MPEG LA announced today that patent holders in MPEG LA’s AVC/H.264 Patent Portfolio License have enforced verdicts of injunction in German District court (“Landgericht Dusseldorf”) cases finding that Huawei Deutschland GmbH and ZTE Deutschland GmbH infringed patents by their use in mobile phones that implement the AVC/H.264 (MPEG-4 Part 10) Standard. As a result, Huawei and ZTE must cease and desist from offering in Germany AVC/H.264 compliant devices such as smartphones and tablets that use the enforced patents. In addition, all such products in their possession or the possession of third parties must be recalled and destroyed.

Huawei. Daca nu gresesc, acesta este cel mai radical verdict impus impotriva companiei chinezesti in vreo tara in care isi vinde produsele, insa v-am spus ca nu ar fi exclus ca decizii similare sa fie luate si in alte tari. Daca MPEG LA a castigat in Germania acest proces deschis impotriva celor de la Huawei , e foarte posibil ca acelasi lucru sa se intample si in alte zone, iar atunci pierderile companiilor(inclusiv ZTE) ar putea fi foarte mari, in functie de numarul de terminale care incalca brevetele.