Android Q si iOS vor avea Functia DORITA de TOATA Lumea

Android Q si iOS vor aduce pentru clientii din lumea intreaga o functie pe care foarte multi dintre utilizatori o cer de ceva timp, iata cat de importanta este.

Android Q rcs ios

Android Q va extinde o functie implementata de catre Google in Android P pentru utilizatorii de telefoane care au actualizarea disponibila, iar iOS va aduce in premiera pentru iPhone exact acelasi lucru. Vorbesc despre functia RCS pentru mesagerie, succesoarea SMS-ului, Android Q urmand a oferi impreuna cu iOS un sistem mai avansat de mesagerie de pe telefoane, pregatit pentru momentul in care SMS-ul va disparea in totalitate din telefoanele mobile.

Android Q va extinde functionalitatea RCS dincolo de aplicatia nativa de mesagerie a sistemului de operare, astfel ca prin API-uri speciale implementate de catre Google, inclusiv aplicatiile terte vor putea oferi suport pentru tehnologie. In cazul iOS vorbim despre implementarea tehnologiei pentru prima oara, ea urmand a simplifica comunicatiile cu alte platforme, inclusiv Android Q, care va oferi mai multa versatilitate pentru folosirea acestei tehnologii pe care operatorii telecom o tot promoveaza.

Android Q si iOS vor avea Functia DORITA de TOATA Lumea

Android Q rcs ios gsma

Android Q urmeaza sa ofere ceea ce trebuia sa ajunga din prima in Android P, si ceva ce ar putea fi oferit inclusiv de catre iOS pentru utilizatorii iPhone care cumpara telefoanele, dar totul depinde si de disponibilitatea celor din Cupertino. Daca Android Q va avea APi-uri speciale pentru telefoane si aplicatiile terte, in cazul iOS e nevoie de suportul Apple, iar deocamdata americanii sunt doar intr-o runda de discutii, nu se stie cat de avansate, cu GSMA pentru a implementa tehnologia.

Android Q este programat pentru lansare in vara anului viitor, iar iOS 13 va ajunge la utilizatorii iPhone o luna mai tarziu, dar e greu de spus daca suportul RCS va fi implementat de catre cei din Cupertino pana atunci. Android Q va avea noutatile majore anuntate in cursul lunii mai de catre cei de la Google, iar atunci se va sti sigur daca suportul RCS pentru aplicatii terte va fi disponibil, sau nu, insa lucrurile par a se indrepta in aceasta directie.