Noile iPhone a avut o Scadere MARE in Vanzari in 2018

iphone scadere vanzari

Telefoanele iPhone noi au avut parte de o scadere mare in vanzari in noiembrie 2018 comparativ cu aceeasi luna a anului 2017, sa cel putin asta spun analistii de la Counterpoint cu privire la evolutia produselor Apple. Conform acestora, telefoanele iPhone noi au avut vanzari cu 20% mai mici in noiembrie 2018 fata de noiembrie 2017, iar asta in timp ce iPhone XR a reprezentat cea mai mare parte din vanzarile generate de catre americani.

Comparatia este facuta intre iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XR, iPhone XS si iPhone XS Max pentru a ni se arata in ce fel au evoluat produsele celor din Cupertino in acea perioada. Cei de la Apple incearca sa ascunda problemele de vanzari ale telefoanelor sale iPhone, insa imaginea de mai jos arata foarte clar cat de serioase au devenit lucrurile in 2018.

Problemele iPhone sunt mai MARI decat Vrea Apple sa Credem

iphone scadere vanzari 2018

Daca in noiembrie 2017 vanzarile modelelor noi ale iPhone au totalizat putin peste 20 de milioane de unitati, in noiembrie 2018 vanzarile noilor modele abia au trecut de 15 milioane de unitati. Diferenta este foate mare, iar daca ne uitam la pretul mediu al iPhone, sesizam ca Apple a pierdut aproape 4 miliarde de dolari in aceasta perioada, o suma colosala.

Sale of new iPhones (XR/XS/XS MAX) launched in November were down over 20% YoY compared to last year’s launches (8/8 Plus/X). The iPhone XR series outsold XS and XS Max series, iPhone XR 64 GB became the best-selling iPhone during the month. iPhone XR sales, when compared to iPhone 8, were down 5%, both being the cheapest new iPhone available during the month of their respective launches.

iPhone trece printr-o perioada foarte proasta in momentul de fata, compania Apple realizand ca a lansat modele ce nu au succes, dar public nu vrea sa recunoasca acest lucru. Desigur ca Apple nu va recunoaste vreodata cat de mari sunt problemele telefoanelor iPhone in momentul de fata, iar asta afecteaza inclusiv clientii, care n-au parte de noutati foart emari pentru telefoane.