iPhone XR. Telefonul care DEZAMAGESTE Apple

iPhone XR este telefonul care dezamageste compania Apple, noul smartphone avand performante cu mult sub asteptarile americanilor in ultimele luni.

iPhone XR DEZAMAGESTE

iPhone XR este telefonul care dezamageste Apple, sau cel putin asta sustine presa americana care reia atacul impotriva celor din Cupertino din cauza vanzarilor slabe inregistrate de catre telefoanele iPhone. Cei de la Apple au confirmat fpatul ca vanzarile seriilor iPhone XS si iPhone XR au fost cu mult sub asteptarile lor, iar analistii americani au inceput sa gaseasca si “vinovatii” pentru aceste probleme, mai exact al doilea din serie.

iPhone XR a fost vazut de catre multi analisti ca telefonul care sa genereze vanzarile mari pentru compania Apple, iar asta pentru ca are un pret de vanzare cu mult mai mic decat cel al iPhone XS, dar ofera multe dintre beneficii. Ei bine, se pare ca nu toata lumea e chiar atat de entuziasmata de aceste beneficii, iar asta afecteaza vanzarile iPhone XR la nivel global, compania Apple fiind acum obligata sa recunoasca oficial acest lucru in fata presei.

iPhone XR, in ciuda faptului ca este prezentat de catre Apple ca fiind accesibil, este de fapt mult prea scump, in special pentru consumatorii din China, acolo unde telefonul ajunge sa coste nu mai putin de 950 de dolari. China a fost a doua cea mai mare piata de desfacere pentru Apple, cu vanzari care la un moment dat le-au intrecut pe cele din SUA, insa pentru putin timp, iar iPhone XR nu este atractiv pentru consumatorii de acolo din cauza pretului.

iPhone XR. Telefonul care DEZAMAGESTE Apple

iPhone XR DEZAMAGESTE Apple

iPhone XR nu doar ca are un pret prea mare in China, dar nici nu ofera functii care sa nu existe si pe alte modele de telefoane Android, pe care producatorii locali le vand la preturi chiar mai mici decat ale Apple. Avand in vedere ca preturile smartphone-urilor au explodat in ultimii ani, oamenii nu ami sunt interesati sa cheltuie sume mari de bani pentru dispozitive, iar iPhone XR iese din categoria telefoanelor acesibile pentru foarte multi dintre clienti.

Li Derong, a Shanghai-based programmer, said he is thinking about changing his iPhone 7 to Huawei Mate 20 Pro. As he browsed at a mobile phone shop, Mr. Li said the iPhone is “overpriced,” even though he thinks its ecosystem is great. Huawei’s battery and camera perform well. The Mate 20’s chipset makes it good for playing games, he said.

iPhone XR a fost deasemenea produs in cantitati foarte mari de catre compania Apple, in speranta ca vanzarile vor fi pe masura asteptarilor, insa realitatea este complet diferita, iar acum compania are stocuri mari de telefoane nevandute. Situatia este una foarte delicata pentru Apple, deoarece analistii se asteptau ca iPhone XR sa insumeze 45% dintre vanzarile modelelor noi ale telefoanelor americanilor, insa in realitate procentul e mult mai mic.

iPhone XR poate fi privit ca o sansa ratata de catre compania Apple, americanii putand sa le ofere clientilor un telefon foarte bun, accesibil ca pret, insa n-au prea facut asta, iar acum suporta consecintele deciziei. Nu mi-as face mari sperante ca Apple va schimba strategia pentru modelele viitoare de telefoane pentru a nu repeta ceea ce s-a intamplat cu iPhone XR, sau pentru a-si putea creste cota de piata in China, asa ca nu va asteptati la asta.