iPhone XR. Telefonul care DEZAMAGESTE Apple

iPhone XR este telefonul care dezamageste compania Apple, noul smartphone avand performante cu mult sub asteptarile americanilor in ultimele luni.

iPhone XR DEZAMAGESTE

iPhone XR este telefonul care dezamageste Apple, sau cel putin asta sustine presa americana care reia atacul impotriva celor din Cupertino din cauza vanzarilor slabe inregistrate de catre telefoanele iPhone. Cei de la Apple au confirmat fpatul ca vanzarile seriilor iPhone XS si iPhone XR au fost cu mult sub asteptarile lor, iar analistii americani au inceput sa gaseasca si “vinovatii” pentru aceste probleme, mai exact al doilea din serie.

iPhone XR a fost vazut de catre multi analisti ca telefonul care sa genereze vanzarile mari pentru compania Apple, iar asta pentru ca are un pret de vanzare cu mult mai mic decat cel al iPhone XS, dar ofera multe dintre beneficii. Ei bine, se pare ca nu toata lumea e chiar atat de entuziasmata de aceste beneficii, iar asta afecteaza vanzarile iPhone XR la nivel global, compania Apple fiind acum obligata sa recunoasca oficial acest lucru in fata presei.

iPhone XR, in ciuda faptului ca este prezentat de catre Apple ca fiind accesibil, este de fapt mult prea scump, in special pentru consumatorii din China, acolo unde telefonul ajunge sa coste nu mai putin de 950 de dolari. China a fost a doua cea mai mare piata de desfacere pentru Apple, cu vanzari care la un moment dat le-au intrecut pe cele din SUA, insa pentru putin timp, iar iPhone XR nu este atractiv pentru consumatorii de acolo din cauza pretului.

iPhone XR. Telefonul care DEZAMAGESTE Apple

iPhone XR DEZAMAGESTE Apple

iPhone XR nu doar ca are un pret prea mare in China, dar nici nu ofera functii care sa nu existe si pe alte modele de telefoane Android, pe care producatorii locali le vand la preturi chiar mai mici decat ale Apple. Avand in vedere ca preturile smartphone-urilor au explodat in ultimii ani, oamenii nu ami sunt interesati sa cheltuie sume mari de bani pentru dispozitive, iar iPhone XR iese din categoria telefoanelor acesibile pentru foarte multi dintre clienti.

Li Derong, a Shanghai-based programmer, said he is thinking about changing his iPhone 7 to Huawei Mate 20 Pro. As he browsed at a mobile phone shop, Mr. Li said the iPhone is “overpriced,” even though he thinks its ecosystem is great. Huawei’s battery and camera perform well. The Mate 20’s chipset makes it good for playing games, he said.

iPhone XR a fost deasemenea produs in cantitati foarte mari de catre compania Apple, in speranta ca vanzarile vor fi pe masura asteptarilor, insa realitatea este complet diferita, iar acum compania are stocuri mari de telefoane nevandute. Situatia este una foarte delicata pentru Apple, deoarece analistii se asteptau ca iPhone XR sa insumeze 45% dintre vanzarile modelelor noi ale telefoanelor americanilor, insa in realitate procentul e mult mai mic.

iPhone XR poate fi privit ca o sansa ratata de catre compania Apple, americanii putand sa le ofere clientilor un telefon foarte bun, accesibil ca pret, insa n-au prea facut asta, iar acum suporta consecintele deciziei. Nu mi-as face mari sperante ca Apple va schimba strategia pentru modelele viitoare de telefoane pentru a nu repeta ceea ce s-a intamplat cu iPhone XR, sau pentru a-si putea creste cota de piata in China, asa ca nu va asteptati la asta.

13 COMENTARII

  1. Nu numai in China, peste tot in afara US, preturile sunt exagerate fata de cele din tara mama, chiar si daca adaugi valoare medie a taxei lor de vanzare. Asa le trebuie…

  2. Si ce l-ati mai laudat toti cand a fost prezentat. Saracii Apple, au si amanat lansarea c-au crezut ca lumea nu va mai cumpara XS din cauza lui. Se pare ca oamenii n-au cumparat nici XS, nici XR, țeapă.

  3. Mareeee greseala au facut , oare ce a fost in capul lor sa bage mizeria aia de ecran in telefonul ala , ecran lui 8 Plus e la ani lumina de putoarea aia din XR , atat de mare e diferenta , ma lasa rece ca are A12 si baterie mai buna , nu exista termen de comparatie fata de batranul iPhone X ,, plus ca altfel de vede lumea cu un produs premium si alta cu un telefon pentru ce cu venituri reduse ( adica pentru saraci )

  4. Frate peste tot numai reclame la telefonul asta, la tv, pe net prin oraș, asta arată disperarea de a vinde telefonul asta

  5. Vezi cum scrii de ecranul lui XR că te ia la porcăit Leo MC… Îți explică el cum că iPhone XR are un ppi mai mare decât Note 9 și că ecranul XR este cel mai bun din industrie.

  6. Mda, iphoneurile sunt scumpe, dar fiabile, cu un iph XR, ai liniste cel putin 3 ani daca nu esti un impatimit al telefoanelor sau nu dai cu el de pamant, cu androidele este mai greu sa ai suport pe o perioada asa lunga.

  7. Snobii nu isi vor cumpara cel mai ieftin iPhone ca se fac de cacao. Tot conceptul iPhone este de a epata cu un telefon de 7000 lei si sa-i insulti pe cei cu Samsung de 5000 lei. Alt rost nu exista la iPhone decat de a parveni.

  8. Mi-e greu să cred că XR dezamăgește pe oricine altcineva decât cei care urăsc oricum toate produsele Apple, iar vânzările bune (de când a fost lansat, a devenit cel mai bine vândut telefon Apple) și faptul că clienții sunt satisfăcuți dovedesc acest lucru.