Huawei. DOMINA Apple in Vanzari, Dar are o PROBLEMA

Huawei domina compania Apple cand vine vorba de vanzari, insa are o problema foarte mare pe care nu prea are cum sa o rezolve chiar atat de curand.

Huawei china

Huawei domina Apple in vanzari, insa nu acelasi lucru poate fi spus si cand vine vorba despre incasari, deoarece americanii fac cu mult, mult mai multi bani decat chinezii, chiar cand vine vorba despre vanzarile din propria tara. Conform unor informatii furnizate de catre cei de la Canalys, Huawei a dominat vanzarile de smartphone-uri in China in T3 2018, insa cand a venit vorba despre banii incasari in baza acelor vanzari, Apple s-a plasat pe prima pozitie.

Huawei a vandut undeva pe la 25 de milioane de smartphone-uri in China in T3 2018, insumand 25% din intreaga piata, deci 100 de milioane de unitati au fost vandute in tara in perioada toamnei. Daca Huawei are o cota de piata atat de mare si e lider in China, cei de la Apple se plaseaza pe pozitia a 5-a, cu o cota de piata apropiata de 10%, deci mai putin de jumatate fata de ceea ce a reusit sa fa obtina compania chinezeasca in propria tara, situatie destul de normala.

Huawei vinde mult, dar fara rost

Huawei china smartphone

Huawei nu s-a descurcat la fel de bine ca Apple in China, acolo unde in T3 2018 s-au generat 30.7 miliarde de dolari in incasari din vanzarile de smartphone-uri, americanii culegand 23% din aceasta suma. Huawei a incasat 22% din total, desi a vandut de 2 ori mai multe telefoane decat Apple, cei de la Oppo fiind plasati pe pozitia a treia, Vivo si Xiaomi completand un top 5 din care compania Samsung nu face parte, dar asta de ceva timp.

Huawei a reusit sa se mentina in topul pietei smartphone din China desi vanzarile au scazut cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut pe fondul unei suprasaturatii si a cresterii exagerate a preturilor telefoanelor. In ciuda faptului ca vanzarile sale sunt in continua crestere, impreuna cu incasarile, Huawei ramane in urma celor de la Apple, iar asta pentru ca majoritatea telefoanelor vandute de catre chinezi sunt ieftine si foarte ieftine, asa cum s-a intamplat intotdeauna.