Digi Mobil. AVERTISMENTUL LANSAT de RCS & RDS

Digi Mobil. Operatorul este in centrul unui avertisment foarte serios lansat de catre RCS & RDS pentru Romania, iata ce probleme reclama compania.

Digi Mobil avertisment

Digi Mobil. Operatorul de telefonie mobila detinut de catre RCS & RDS este in centrul unui avertisment facut de catre companie in cursul zilei de ieri, ea plangandu-se de masurile luate de catre Guvernul Romaniei. V-am spus aseara ca RCS & RDS a reclamat faptul ca OUG 114/2018 poate avea efecte serioase asupra evolutiei companiei, dar si a investitiilor pe care aceasta le face, clientii putand fi deasemenea afectati, iar cum Digi Mobil face parte din grup, e vizata de avertisment.

Digi Mobil. Va spuneam pe final de an 2018 ca e posibil ca preturile serviciilor oferite de catre operatorul de telefonie mobila sa fie afectate de catre acea ordonanta de urgenta, iar acum compania face si primul anunt care sa sustina asta. Era de asteptat ca asta sa se intample, din moment ce si Orange, Vodafone, sau Telekom si-au aratat nemultumirea vis-a-vis de OUG 114/2018, iar daca sunteti clienti ai Digi Mobil, va puteti astepta ca preturile sa creasca pentru a acoperi impozitul pe cifra de afaceri.

Digi Mobil. AVERTISMENTUL LANSAT de RCS & RDS

Digi Mobil. Este unul dintre acei operatori de telefonie mobila care timp de 10 ani nu au platit catre ANCOM taxa anuala impusa de lege pentru ca institutia nu si-a depasit bugetul de activitate, deci toate companiile au fost scutite de plata ei. Guvernul a spus ca acest lucru nu este normal, ceea ce este complet adevarat, insa noua taxa pe cifra de afaceri nu putea avea alt impact la Digi Mobil, sau ceilalti operatori, decat o crestere de preturi, deoarece asa functioneaza lucrurile in Romania.

În opinia noastră, OUG 114/2018 prejudiciază dezvoltarea industriilor telecomunicațiilor și energiei in România pe măsură ce crește substanțial, fără o consultare adecvată și fără  justificarea serioasa, povara fiscală pentru companiile din aceste sectoare, limitând astfel posibilitatea de a face investiții suplimentare și afectand clienții. Vom evalua în continuare impactul OUG 114/2018 asupra afacerilor noastre și vom lua acele măsuri care sunt considerate necesare.

Digi Mobil. Guvernul Romaniei spera ca toate companiile telecom sa absoarba taxa pe cifra de afaceri, avand in vedere ca in ultimii ani n-au platit impozite mari pentru profit, sau cifra de afaceri, insa din pacate tot clientii sufera. Avand in vedere ca aceasta taxa se aplica direct pe incasari, n-ar fi exclus ca Digi Mobil si alti operatori sa-si creasca preturile serviciilor cu exact acest procent, insa e posibil sa ia decizia de a absorbi noul impozit, desi e vorba de zeci de milioane de euro pe an.

Digi Mobil. Pentru 2019 operatorul avea planificate investitii serioase, in special in cumpararea licentelor pentru frecventele care vor fi folosite pentru noile retele 5G din Romania, si e interesant de vazut ce se va intampla cu ele.