RCS & RDS. ATAC DUR la Adresa Guvernului Romaniei

RCS & RDS. Compania ataca dur OUG 114/2018 si afirmatiile Guvernului Romaniei cu privire la impozitele platite de companie, explicand taxele achitate pana in 2017.

RCS & RDS guvern

RCS & RDS. Compania incepe anul 2019 cu un atac dur la adresa Guvernului Romaniei in urma impunerii noilor taxe pe cifrele de afaceri pentru operatorii telecom din tara noastra, nefiind primul care face asta. Atacul celor de la RCS & RDS vine in contextul in care reprezentantii Guvernului Romaniei au afirmat ca grupul telecom a platit impozit pe profit foarte mic in Romania in ultimii ani, insa compania incearca sa arate ca realitatea este complet diferita.

RCS & RDS. Operatorul sustine ca din cele 3.3 miliarde de LEI incasati in 2017, 1.2 miliarde au fost platiti cu titlul de taxe si impozite, in diverse forme, in urma obligatiilor asumate fata de entitati ale statului, sau societati comerciale cu capital majoritar de stat. Mai mult decat atat in perioara 2007 – 2017 RCS & RDS sustine ca a investit 2 miliarde de euro, sau cam 9 miliarde de LEI, in dezvoltarea infrastructurii folosita acum de catre milioane de clienti din Romania.

RCS & RDS ataca OUG 114/2018 si afirmatiile Guvernului privind compania

RCS & RDS. Compania acuza deasemenea guvernul ca OUG 114/2018 este defavorabila dezvoltarii sectorului de telecomunicatii si de energie din Romania, mai ales ca a fost adoptata fara consultarea companiilor asupra carora isi produce efectele. RCS & RDS sustine si ca Guvernul Romaniei ii impune o povara fiscala care va afecta atat investitiile in dezvoltarea infrastructurii existente, cat si clientii, iar aici compania sugereaza cel mai probabil ca vor exista cresteri de preturi pentru servicii.

În legătură cu activitatea RCS & RDS S.A., filiala noastră românească (“Digi | RCS & RDS”), exprimăm următoarele: Din cifra de afaceri de aproximativ 3,3 miliarde LEI înregistrată în 2017, Digi | RCS & RDS a plătit în același an mai mult de 1/3 (adică peste 1.2 miliarde LEI) pentru: impozite, contribuții la bugetul statului, sau al bugetelor locale, bugetul societatilor si companiilor cu capital detinut de stat, etc. În legătură cu impozitul pe profit al Digi | RCS & RDS, trebuie să ne amintim că, din 2007 până în 2017, Digi | RCS & RDS a investit peste 2 miliarde de euro pentru dezvoltarea unei rețele avansate de telecomunicații fixe și mobile bazată pe fibră optică.

RCS & RDS. Operatorul de telecomunicatii are cele mai mici preturi dintre toti cei care isi desfasoara activitatea in Romania, atat la telefonie mobila, cat si la internet, iar in cazul celui din urma, are si cele mai bune servicii de pe piata locala. Va spuneam la finalul anului 2018 ca RCS & RDS si ceilalti operatori telecom ar putea creste preturile serviciilor in Romania in urma adoptarii OUG 114/2018, iar acum vedem si primele reactii care confirma ceea ce v-am afirmat atunci.