Huawei. Lista cu Telefoanele cele mai POPULARE

HUAWEI. Lista cu cele mai populare telefoane pe care le vand chinezii a fost publicate, iata care modele au avut vanzarile cele mai bune pe final de an 2018.

huawei telefoane populare

Huawei. In 2018 compania chinezeasca a reusit sa depaseasca Apple in materie de vanzari de smartphone-uri la nivel global, iar foarte multa lume si-a facut in mod gresit impresia ca majoritatea sunt telefoane premium. E destul de normal sa fie asa, din moment ce Apple vinde telefoane premium, insa in cazul Huawei, vasta majoritate a vanzarilor vin de la telefoanele care sunt foarte ieftine, pentru ca lumea nu prea vrea altceva de la chinezi.

Huawei. Cei de la Canalys au analizat vanzarile din China pentru luna noiembrie, iar conform lor modelele Enjoy, Honor, si Nova genereaza peste trei sferturi dintre vanzarile de telefoane ale chinezilor. Seriile P si Mate, sau P Pro si Mate Pro impart restul de 25% dintre vanzarile de telefoane ale companiei Huawei, deci vorbim despre un numar foarte mic de unitati pentru telefoanele care sunt scumpe, iar acest lucru este perfect normal pentru o companie de acest gen.

Huawei. Lista cu Telefoanele cele mai POPULARE

huawei telefoane populare lista

Huawei. In ciuda eforturilor de a se pozitiona ca o companie premium, toata lumea stie ca in realitate chinezii nu se bazeaza pe vanzarile de telefoane premium, ci pe cele ale modelelor mai ieftine, care nu genereaza profit deloc, sau genereaza profit foarte mic. Samsung e intr-o pozitie oarecum similara, vasta majoritate a vanzarilor sale venind deasemenea de la telefoanele ieftine, insa in contrast cu Huawei, a reusit sa isi creeze o imagine de producator premium.

Huawei. Situatia din China este valabila si pentru multe alte tari, in special din Asia, dar si in Europa, unde cei mai multi oameni cumpara produsele ieftine, care in unele cazuri sunt chiar mai ieftine decat cele ale Samsung. In comparatie cu produsele companiei Apple, cele ieftine ale Huawei, sau ale brand-urilor Honor si Enjoy, sunt cu de pana la 2, sau 3 ori mai ieftine decat iPhone, oferind specificatii destul de apropiate, iar pentru chinezi asta conteaza foarte mult.

Huawei. Desi chinezii vand mai mult decat compania Apple pe piata smartphone, cand vine vorba de incasari si profit, inca sunt cu mult in urma, iar acest lucru nu se va schimba prea curand.

5 COMENTARII

  1. Va fii interesant de urmărit ce se va întâmpla cu ei în următorii ani. Cert este ca le cam sufla în ceafa coreenilor :))

  2. Adevărul global nu se vede în estimările unora pe o singură lună, doar în China. Știm foarte bine că seriile Pro se vând în cantități foarte mari în Europa și la arabi, unde și acum sunt probleme cu stocurile de Mate 20 Pro de exemplu.
    Bineînțeles că mai au mult de mâncat până să ajungă/dacă o să ajungă Apple sau Samsung, dar de observat e că de la an la an, cu tot cu piedicile puse, ei cresc foarte mult, iar ceilalți doi scad foarte mult. Deci într-un orizont de 5-10 ani, dacă SUA nu reușesc să îi pună pe butuci, Huawei o să fie noul lider mondial…probabil și prin cumpărarea altor branduri chinezești cum e cazul Honor.

  3. Brandul Honor este al Huawei, iphiPh vinde foarte scump, are fie clienți fideli fie pe cei care sa se afișeze cu brandul, sunt singurii care au husele decupate, in dreptul siglei, nu îți iei iPhone că îți place, trebuie sa se știe că îl ai..Nu știm cum va evolua piata, mai știți când Nokia era sus de tot?