RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, AVERTIZAREA ANCOM

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone sunt in centrul unei avertizari foarte importante facute de catre ANCOM pentru Guvernul Romaniei, iata ce a spus institutia.

RCS & RDS avertizare

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone sunt tinta unei avertizari foarte importante facute de catre ANCOM, care sustine ca taxa pe cifra de afaceri impusa de catre Guvernul Romaniei pe final de an 2018 ar fi ilegala. ANCOM sustine ca aceasta taxa pe cifra de afaceri a operatorilor de telefonie mobila din Romania ar fi contrara legislatiei europene pe care Romania trebuie sa o respecte, deci RCS & RDS, Orange, Telekom, Vodafone ar putea scapa de ea.

RCS & RDS. Se pare ca in data de 20 decembrie, cei de la ANCOM ar fi trimis catre Guvernul Romaniei un document in care ar fi detaliat de ce noua taxa pe cifra de afaceri nu poate fi impusa deoarece contravine legislatiei europene. Practic, legea din UE permite ca operatorii precum RCS & RDS, si restul, sa aiba o taxa de monitorizare impusa de institutii ca ANCOM, dar numai pentru a-i acoperi costurile administrative, adica exact precum este cea veche, neaplicata.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, AVERTIZAREA ANCOM

RCS & RDS. Impreuna cu ceilalti operatori de telefonie mobila nu a platit aceasta taxa, care reprezinta 0.4% din cifra de afaceri, in ultimii 10 ani pentru ca ANCOM s-a autofinantat, ajungand sa aiba 1 miliard de LEI in conturi. Mai mult decat atat, conform legislatiei europene, banii incasati din aceasta taxa impusa RCS & RDS, si celorlalte companii telecom, nu poate fi folosita in alte moduri decat pentru finantarea ANCOM, dar Guvernul vrea sa digitalizeze aparatul de stat.

RCS & RDS avertizare ancom

RCS & RDS. Practic, taxa impusa de catre Guvernul Romaniei prin ordonanta 114/2018 ar putea fi atacata in instanta si anulata complet deoarece contravine legislatiei comunitare, pe care Romania trebuie sa o respecte in totalitate. In aceasta idee, e foarte posibil ca RCS & RDS si ceilalti furnizori de servicii de telecomunicatii sa nu ajunga vreodata sa plateasca vreun ban in baza ei, toti criticand intens masura luata de catre Guvernul Romaniei, fara vreun succes deocamdata.

RCS & RDS. Banii care ar urma sa fie colectati prin aceasta taxa ar urma sa fie folositi intr-un scop care ar aduce beneficii pentru toti cetatenii, insa daca taxa in sine e ilegala, atunci nimic nu va fi strans.