Windows 10. Decizia care poate Afecta Serios Microsoft

Windows 10. O decizie foarte importanta poate avea efecte serioase impotriva companiei Microsoft, iata ce lovitura puternica au primit americanii.

Windows 10 amenda

Windows 10. O decizie foarte importanta a fost luata impotriva Microsoft cu doar cateva zile in urma, iar ea are potentialul de a costa compania sume foarte mari de bani in Europa, daca va fi aplicata la scara mai larga. Mai exact, un finlandez a reusit sa convinga ANPC-ul local ca actualizarile instalate automat de catre Windows 10 in calculatoare, fara ca utilizatorul sa stie, si care afecteaza calculatoarele, trebuie sa atraga raspunderea companiei Microsoft, in acest caz, pecuniara.

Windows 10. Microsoft este obligata de catre institutia din Finlanda sa plateasca o despagubire de 1100 de euro barbatului care a in martie 2016 instalata fara consimtamant actualizarea la aceasta versiune a sistemului de operare. Actualizarea a generat numeroase probleme pentru finlandez, iar acesta le-a cerut autoritatilor sa oblige Microsoft sa-i plateasca 3000 de euro dupa instalarea fortata a Windows 10, insa in final s-a ajuns la o suma de 1100 de euro.

Windows 10 instalat fortat aduce o amenda noua pentru Microsoft

Windows 10. Daca mai multi finlandezi ar depunde plangeri similare impotriva celor de la Microsoft, mai ales dupa ce April 2018 Update a fost un dezastru, atunci amenzile ar putea fi chiar mult mai mari, cu un cuantum total impresionant. In aceeasi masura, daca oamenii din alte tari ar face plangeri similare, atunci Microsoft ar putea fi obligata sa plateasca sume uriase de bani, insa totul depinde de vointa consumatorilor de a primi ceva in schimbul neplacerilor cauzate de catre Windows 10.

Microsoft is responsible for the damages caused to the consumer by downloading the Windows 10 operating system to a computer without his consent. In the opinion of the Board, the service was not carried out professionally and carefully and in the interests of the subscriber, as required by the Consumer Protection Act. The Board recommends that Microsoft pay the man a fee of over EUR 1,100 instead of the EUR 3,000 required by the man. Companies usually follow the decisions of the Board.

Windows 10. Amenda de 1100 de dolari din Finlanda pare una mica, insa este un inceput care le poate da curaj si altor oameni sa actioneze la fel, si e de ajuns ca zeci de mii de euro in amenzi sa se adune, pentru ca americanii sa gandeasca diferit. Avand in vedere recentele probleme uriase ale Windows 10 cu April 2018 Update, e clar ca Microsoft nu e pe drumul cel bun, dar daca suficient de multi clienti se plang, atunci lucrurile se pot imbunatati.