RCS & RDS. CRESTERI de Preturi pentru a Sustine Investitiile

RCS & RDS. Cresteruile de preturi pentru abonamentele de telefonie, internet, si televiziune au menirea de a sustine investitiile facute de catre operator.

RCS & RDS creste pret

RCS & RDS. Operatorul telecom a anuntat ieri cresteri de preturi pentru serviciile de telefonie, internet si televiziune oferite in Romania, iar astazi a venit si o explicatie pentru surpriza cu care a inceput anul 2019. Va spuneam la finalul anului trecut ca RCS & RDS si-ar putea creste preturile pentru servicii in urma impunerii taxei de 3% pe cifra de afaceri prin OUG 114/2018, care ar putea fi totusi ilegala, insa in ciuda acestui lucru, serviciile s-au scumpit.

RCS & RDS. Daca acea ordonanta de urgenta va ramane in vigoare dupa ce va fi contestata, operatorul trebuie sa isi acopere costurile crescute, altfel fie va inregistra profit redus, fie va reduce investitiile pentru a acoperi noua taxa impusa de Guvern. In aceasta idee, preturile serviciilor RCS & RDS au crescut usor in ianuarie pentru abonamentele noi, si din martie pentru cele existente, modificarile fiind moderate, luate individual.

RCS & RDS. CRESTERI de Preturi pentru a Sustine Investitiile

RCS & RDS. In comparatie cu ceilalti operatori telecom, ma astept ca aceste cresteri de preturi facute de catre Digi sa fie mici, pentru ca Orange, Telekom, Vodafone vor impune cresteri mai mari, dar asta e parerea mea. Aici e mare diferenta, RCS & RDS avand preturi mai mici decat restul operatorilor telecom, si servicii mai bune in anumite privinte, sau mai proaste in altele, dar preturile sunt bune pentru ceea ce ofera, si mult mai mici decat in alte tari europene.

Digi | RCS & RDS a investit și continuă să investească în calitatea serviciilor pe care le oferă. În ultimii ani, compania a ieșit în întâmpinarea nevoilor abonaţilor săi prin îmbogăţirea ofertei de servicii de comunicaţii electronice fixe și mobile. De asemenea, conexiunea de internet prin fibră optică, rapidă și stabilă, la standardele Gigabit, este asigurată până în cele mai îndepărtate colțuri ale țării. În același timp, se lucrează constant la extinderea reţelei DigiMobil și la diversificarea serviciilor, oferind facilităţi precum VoLTE și VoWiFi sau trafic de date nelimitat, în reţeaua 4G.

Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de creștere a calităţii serviciilor pe care grupul Digi | RCS & RDS le furnizează, precum și pentru a reacţiona la creșterea continuă a costurilor pe care le suportă, compania se vede nevoită să ajusteze tarifele. Noile tarife și servicii pot fi consultate de către clienți în factura emisă în luna ianuarie (variantă electronică sau tipărită) și pe site-ul www.digiromania.ro.

RCS & RDS. Compania a spus la inceputul anului ca a facut investitii de 2 miliarde de euro in perioada 2007 – 2017 pentru a crea infrastructura de fibra optica in baza careia ofera servicii de internet si televiziune in Romania. Acum creste preturile pentru a-si sustine investitiile, si cred ca la un moment dat trebuia sa ne asteptam la asta chiar si fara o taxa noua impusa de catre guvern, iar RCS & RDS ramane cu preturile sub concurenta, in anumite privinte, chiar si cu aceasta crestere.