Android Q. Vestea FOARTE PROASTA pentru Telefoane

Android Q. O veste foarte proasta pentru utilizatorii de telefoane vine astazi de la inginerii Google, iata ce schimbare nedorita este facuta pentru sistem.

Android Q telefonie

Android Q. Viitoarea versiune a sistemului de operare al Google are astazi parte de o veste foarte proasta pentru telefoanele pe care utilizatorii le vor cumpara de la o gama variata de producatori incepand din 2019. Conform unor modificari pentru codul sursa al Android Q, publicate in cadrul website-ului unde inginerii Google anunta modificari de acest gen, operatorii de telefonie mobila vor avea control mai mare asupra blocarii telefoanelor mobile in retelele lor.

Android Q. Conform celor care au analizat acest cod sursa, telefoanele vor avea liste de operatori acceptati, sau blocati, in care vor putea functiona, sau nu, chiar daca in esenta, turnurile de telefonie apartin aceleiasi companii. Practic, un operator virtual de telefonie mobila ar putea fi blocat pe un anumit smartphone cu Android Q, chiar daca reteaua principala, care functioneaza prin aceleasi turnuri de telefonie, nu va fi blocata pe respectivul model de telefon mobil.

Android Q vine cu un sistem avansat de blocare pentru anumite retele de telefonie

Android Q. Inclusiv telefoanele care sunt dual-SIM urmeaza sa aiba impuse noi restrictii in ceea ce priveste conectarea la anumite retele de telefonie mobila, operatorii putand bloca retele separate pentru fiecare dintre cele doua sloturi SIM. Practic, al doilea slot SIM poate fi blocat complet daca in primul nu e introdusa o cartela “aprobata” de catre operatorul in a carui retea e blocat telefonul, Android Q aducand control avansat pentru operatori asa cum nu au mai avut pana acum.

Android Q. Blocarea retelelor de telefonie mobila va fi facuta chiar din momentul activarii telefoanelor, fara ca ea sa dispara daca telefonul este repornit, sau daca se sterg toate datele, si se revine la setarile din fabrica. Google pare sa fi ascultat de partenerii sai din lumea intreaga, iar in Android Q le va permite sa controleze mult mai bine telefoanele pe care diversi producatori le lanseaza, utilizatorii fiind obligati sa foloseasca telefoanele asa cum vor operatorii, sau sa cumpere modele decodate, scumpe.