RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone DECIZIE GREA pentru Clienti

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, au in fata o decizie extrem de grea pe care trebuie sa o ia pentru clienti, ea fiind influentata de catre Parlamentul Romaniei.

RCS & RDS decizie

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone au in fata o decizie extrem de importanta in urmatoarea luna pentru ca in Parlament urmeaza sa fie discutata controversata OUG 114/2018 in vederea adoptarii pentru a fi pusa in aplicare. Pana in acest moment, doar cei de la RCS & RDS au luat decizia grea de a creste preturile serviciilor pentru a putea oferi calitate pentru clientii din Romania, insa ceilalti operatori ar putea luna una similara daca Parlamentul Romaniei va mentine OUG 114/2018 in forma initiala.

RCS & RDS. Chiar daca Digi a luat decizia, restul operatorilor deocamdata n-au anuntat nimic, probabil asteptand ca OUG 114/2018 sa fie discutata in Parlamentul Romaniei, unde mai mult ca sigur vor incerca macar sa o modifice. Avand in vedere ca ea are nevoie de confirmare in Parlament pentru a putea fi aplicata, deocamdata exista sanse ca RCS & RDS si restul operatorilor telecom sa scape de noua taxa impusa de catre Guvern, sau macar sa o reduca, ceea ce ar fi tot o veste buna.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone si decizia grea influentata de Parlament

RCS & RDS. Sansele ca modificari sa fie facute pentru aceasta ordonanta de urgenta inca exista, si e foarte posibil ca acea taxa sa fie redusa la valoarea de 1%, sau chiar la una mai mica, asa cum era pana in prezent. Exista deasemenea sansa ca taxa sa revina la forma initiala in care RCS & RDS si ceilalti operatori telecom nu plateau nimic daca ANCOM nu intra pe deficit, lucru care nu s-a mai intamplat in ultimii 10 ani pentru institutia ce reglementeaza piata telecom locala.

RCS & RDS. Dupa cum prea bine stiti deja, din data de 1 februarie OUG 114/2018 va ajunge pentru dezbatere la Senat, iar Camera Deputatilor este camera decizionala in aceasta situatie, deci acolo vor fi, probaibl concentrate eforturile operatorilor. Pentru RCS & RDS si celelalte companii va fi foarte greu sa convinga parlamentarii romani sa ia o decizie contrara celei date de catre guvernul votat de catre ei in functie, insa atat timp cat exista sanse, orice trebuie incercat.

RCS & RDS. Chiar daca operatorul detinut de catre Digi va scapa de taxa, preturile marite vor ramane, dar acei bani vor putea fi folositi pentru a imbunatati infrastructura actuala, si poate pentru a investi mai mult in 5G.