Apple a CONCEDIAT 200 de Oameni ce Dezvoltau Masina Inteligenta

Apple a concediat 200 de oameni care dezvoltau masina inteligenta si autonoma pe care compania americana ar dori sa o lanseze pentru clienti candva.

apple concedieri masina

Apple a concediat nu mai putin de 200 dintre angajatii care lucreaza de cativa ani la dezvoltarea masinii inteligente si autonome pe care compania americana ar dori sa o lanseze pe piata candva. In ultimii ani proiectul a avut in centru mai mult dezvoltarea de sisteme de ghidare autonoma pentru automobile, zeci de masini cu echipamentele celor de la Apple circuland pe strazile din SUA pentru a aduna date care sa fie folosite pentru imbunatatirea lor.

Apple avea acest proiect in derulare de foarte mult timp sub denumirea Proiectul Titan, iar presa din SUA spune ca 200 dintre angajatii de acolo a fost concediati recent, dar compania spune altceva. Un purtator de cuvant al companiei Apple a afirmat ca diverse grupuri de angajati sunt relocate in cadrul companiei pentru a dezvolta in continuare sisteme de inteligenta artificiala, asa ca unii dintre cei ramasi nu vor mai lucra la acest proiect, ci vor fi implicati in altele.

Apple reduce numarul angajatilor care dezvolta masina viitorului

Apple nu este la prima concediere masiva facuta in cadrul acestei echipe, acum mai bine de 2 ani avand o runda similara de concedieri inainte sa regandeasca obiectivul proiectului, si sa angajeze noi lideri pentru el. Se zvonea acum vreo 2 ani ca Apple ar avea aproape 1000 de angajati in cadrul Proiectului Titan, deci concedierea a 200 dintre ei, si relocarea altora, nu inseamna ca inca nu exista foarte multi care lucreaza pentru a aduce tehnologiile la consumatori.

We have an incredibly talented team working on autonomous systems and associated technologies at Apple. As the team focuses their work on several key areas for 2019, some groups are being moved to projects in other parts of the company, where they will support machine learning and other initiatives, across all of Apple. We continue to believe there is a huge opportunity with autonomous systems, that Apple has unique capabilities to contribute, and that this is the most ambitious machine learning project ever.

Apple a avut anuntata o reducere a numarului de angajari din cauza scaderii substantiale a vanzarilor iPhone, deci e de asteptat sa mai auzim si despre schimbari similare ce sunt facute in alte divizii ale sale. Cei de la Apple au investit miliarde peste miliarde de dolari in diverse proiecte de-a lungul anilor, totul multumita vanzarilor bune ale iPhone, insa din moment ce acestea nu mai genereaza foarte multi bani, era de asteptat ca investitiile sa fie reduse de catre cei din Cupertino.