RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, Masura FARA PRECEDENT in Romania

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, au parte de o masura fara precedent anuntata de catre autoritatile din Romania, iata ce urmeaza sa faca in tara noastra.

RCS & RDS terorism

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, UPC, si alti furnizori de servicii de internet sunt vizati de o masura fara precedent pentru Romania, insa ea se aplica deja in alte stat din Uniunea Europeana, si nu numai. Vorbesc despre un proiect de lege care va obliga RCS & RDS si restul furnizorilor de servicii de internet sa blocheze online propaganda terorista pentru a impiedica oamenii sa-si insuseasca ideologia acestor miscari prin accesarea repetata de continut de pe internet.

RCS & RDS. Amenda care va fi impusa impotriva furnizorilor de servicii de internet care nu blocheaza accesul la asemenea continut este de la 50 de milioane de LEI, si pana la 100 de milioane de LEI, suficient de mare pentru a-i convinge sa fie vigilenti. Pentru persoanele fizice care acceseaza in mod repetat continutul de propaganda terorista, se va face dosar penal, deoarece vorbim de o infractiune pedepsita cu inchisore de pana la trei ani, dar totul daca RCS & RDS si ceilalti operatori nu vor bloca accesul.

RCS & RDS. Orange, Vodafone, Telekom, UPC, si alti operatori ar putea fi obligati sa blocheze accesul la propaganda terorista

RCS & RDS. Practic, operatorii vor trebui sa blocheze accesul la website-uri in care sunt prezentate diverse acte teroriste, sau in care este promovata pur si simplu ideologia organizatiilor teroriste din intreaga lume. Exista foarte multe website-uri de acest gen, insa inclusiv website-uri care prezinta imagini de acest gen, unele chiar fara legaturi cu organizatii teroriste, iar RCS & RDS si restul companiilor vor trebui sa blocheze totul pentru a nu fi amendate.

Furnizorii de servicii de găzduire și furnizorii de conținut sunt obligați ca, la decizia motivată a autorității de reglementare, să întrerupă, imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin intermediul conținutului respectiv se face apologia actelor de terorism, se îndeamnă la comiterea unui act de terorism sau se promovează idei, concepții, doctrine sau atitudini, în scopul susținerii cauzei/activității entităților teroriste.

RCS & RDS. Blocarea continutului se va face la cererea ANCOM, care la randul sau trebuie sa primeasca o cerere de la o institutie a statului abilitata sa identifice online website-uri care contin propaganda terorista. Asta inseamna ca birocratia va ingreuna serios blocarea continutului de acest gen de catre RCS & RDS si alte companii, deci nu va fi facut totul in mod automat, ci doar dupa ce se cere oficial asta.

RCS & RDS. Proiectul de lege are mai mult ca sigur la baza o directiva europeana, deoarece in alte state exista deja legi de acest gen, insa acum la noi toate ajung mai tarziu, asa se intampla si cu asta.