iPhone. NOI REDUCERI de PRETURI Anuntate de Apple

iPhone. Apple a anuntat ca va face noi reduceri de preturi pentru telefoanele sale intr-o tentativa de a rezolva problemele cu vanzarile globale.

iphone reduceri pret

iPhone. Apple a inceput sa confirme public exact ceea ce stie toata lumea, ca preturile telefoanelor sale sunt mult prea mari pentru ceea ce sunt dispusis sa plateasca fanii, asa ca a anuntat ca urmeaza o runda internationala de reduceri de preturi. Tim Cook, presedintele Apple, a anuntat aseara ca Apple va oferi reduceri de preturi in tarile in care cursul valutar fluctueaza foarte mult, astfel ca telefoanele sale ajung sa fi mult mai scumpe decat ar trebui.

iPhone. Apple va stabili preturile telefoanelor sale, nu in baza cursului valutar raportat la dolar, ci in baza monedei locale, iar asta inseamna ca in unele tari preturile telefoanelor ar urma sa se reduca, dar nu se stie clar cu cat. Nu se stie nici care vor fi tarile in care telefoanele iPhone vor avea preturi mai mici stabilite de catre Apple, insa un exemplu a fost dat pentru Turcia, unde fluctuatiile de curs valutar au sters 700 de milioane de dolari din incasarile anuale ale Apple.

Apple va reduce preturile iPhone in tarile unde sunt probleme cu vanzarile

iPhone. E greu de spus daca vor fi ajustari de preturi inclusiv in Romania, insa chiar daca ar fi, nu-mi imaginez ca preturile ar putea scadea cu mai mult de 100 de LEI, aceasta fiind o valoare maxima la care ne putem astepta. Pe de alta parte, cei de la Apple anunta ca vor incerca sa rezolve si problema disparitiei subventiilor in anumite tari, preturile iPhone devenind mult prea mari pentru clienti in lipsa subventiilor acordate de catre operatori.

When you look at foreign currencies and then particularly those markets that weakened over the last year those (iPhone price) increases were obviously more. And so as we’ve gotten into January and assessed the macroeconomic condition in some of those markets we’ve decided to go back to more commensurate with what our local prices were a year ago in hopes of helping the sales in those areas.

iPhone. Pe de alta parte, Tim Cook a recunoscut deasemenea ca oamenii tin telefoanele pentru perioade mai lungi de timp decat in trecut, si e normal, din moment ce platesti peste 1200 de euro pe telefon. Per total, cei de la Apple spun acum ceea ce toata lumea stia, ca iPhone-urile sunt prea scumpe, desi recunosc partial problema, fara a da vina pe ei, dar si ca oamenii cumpara telefoane noi mai rar, ceea ce afecteaza industria smartphone la nivel global.