iPhone. Iata cu cat au SCAZUT Vanzarile in T4 2018

iPhone. Iata cu cate milioane de unitati au scazut vanzarile telefoanelor companiei Apple in T4 2018, si cat de mare este problema americanilor in realitate.

iphone vanzari t4 2018

iPhone n-a avut parte de un T4 2018 chiar atat de bun, vanzarile pentru telefoanele companiei Apple scazand simtitor din cauza concurentei tot mai mari din multe piete, dar si a preturilor crescute. Apple a recunoscut ca preturile telefoanelor iPhone au reprezentat o problema destul de mare pentru v2anzarile sale, iar cei de la Strategy Analytics au anuntat si care e estimarea lor de vanzari.

iPhone ar fi inregistrat vanzari de 65.9 milioane de unitati in T4 2018, in scadere cu 15% fata de cele 77.3 milioane de unitati anuntate in T4 2017, diferenta fiind considerabila. Desi vanzarile iPhone au scazut cu 11.4 milioane de unitati intre cele doua trimestre fiscale, incasarile Apple au scazut cu doar 4 miliarde de dolari, iar profitul cu doar 40 de milioane de dolari.

iPhone a inregistrat vanzari mai mici cu 11 milioane de unitati

Privind cifrele in sine, e cat se poate de clar ca Apple are o mare problema, care desi nu se simte inca in profit, se va simti cu siguranta in lunile urmatoare. Vanzarile sunt mai mici chiar si decat in T4 2016, desi incasarile si profitul sunt cu mult mai mari, iar Apple a anuntat ca urmeaza sa ia masuri radicale pentru a creste vanzarile iPhone in lunile urmatoare.

Strategy Analytics (SA) estimates Apple shipped 65.9 million iPhones worldwide in Q4 2018, tumbling -15% YoY from 77.3 million in Q4 2017. Global iPhone shipments fell sharply, due to high retail pricing, unfavorable foreign exchange rates, intense competition from rivals like Huawei, battery replacement programs driving longer ownership cycles, diminished carrier subsidies in some developed markets, and flagging demand in some emerging markets.

Problemele cele mai mari pentru Apple au fost in Asia, in special Japonia si China, unde preturile mari au afectat serios vanzarile iPhone, in special pentru ca in prima tara au disparut subventiile. Apple a beneficia de pe urma pretului mare al iPhone pentru a genera in continuare incasari foarte mari, insa daca nu va lua masuri radicale, lucrurile nu vor continua in acelasi ritm.