RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, care LANSEAZA PRIMA Retea 5G

RCS & RDS. Orange Telekom, Vodafone au deja stabilit programul de licitatii pentru 5G, dar iata care va lansa prima retea din Romania pentru clientii sai.

RCS & RDS lansare

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone au anuntat deja programul pentru licitiatia pentru benzile de frecventa pe care le vor folosi pentru retelele 5G care vor fi oferite in tara noastra pentru clienti. Pana in momentul de fata niciunul dintre operatori nu a facut vreun anunt oficial cu privire la posibila lansare a unei retele 5G in Romania, desi RCS & RDS si ceilalti operatori lucreaza din greu la pregatirea echipamentelor pentru a oferi posibilitatea de a folosi aceasta tehnologie.

RCS & RDS. Chiar daca oficial reprezentantii din Romania ai operatorilor nu au spus nimic in legatura cu lansarea unei retele 5G in tara noastra a fost totusi facut un anunt de catre presedintele unuia dintre grupuri. Orange ar urma sa lanseze prima retea 5G in Romania, daca ar fi sa ne luam dupa ce a spus presedintele grupului telecom, Stephane Richard, cateva tari fiind anuntate ca urmand a avea retele 5G in 2019, a noastra fiind printre ele, deci RCS & RDS si ceilalti, ar putea fi depasiti.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone – iata care va lansa Prima retea 5G

RCS & RDS. Daca este sa fim complet sinceri, nici nu prea conteaza care dintre operatori va lansa prima retea 5G din Romania, iar asta pentru ca vorbim despre disponibilitate fara ca telefoane sa fie oferite. Primele telefoane 5G vor fi lansate undeva prin a doua jumatate a anului 2019, deci pana in 2020 e improbabil sa ne putem bucura de vreo retea 5G in Romania, fie ca e lansata de RCS & RDS, Orange, Telekom, sau Vodafone, asa ca entuziasmul trebuie sa fie mic.

RCS & RDS. Samsung, Huawei, Oppo, si alti cativa producatori au anuntat lansarea de telefoane 5G in anul 2019, insa ele vor fi gandite pentru a fi compatibile cu retelele 5G existente, sau cele pentru care au aflat specificatiile. Daca in Romania vor fi oferite initial retele 5G pe frecvente pe care acele telefoane nu le suporta, atunci, indiferent daca RCS & RDS, sau alt operator, va lansa o retea 5G, nu veti avea altceva de facuut decat sa asteptati alte telefoane.

RCS & RDS. Acestea fiind spuse, putem astepta de la Orange prima retea 5G din Romania, insa ramane de vazut daca va fi si utila pentru cineva cu telefoane, pentru ca modem-uri vor fi cu siguranta.