Tanar ARESTAT dupa ce a Folosit Siri de pe iPhone

Un tanar a fost arestat de catre politie dupa ce a folosit Siri pentru iPhone si s-a laudat cu asta, iata ce a pus in alerta politia care l-a retinut.

tanar arestat siri

Un tanar din SUA a fost arestat dupa ce a folosit asistentul personal Siri pe telefonul iPhone, si rostit catre asistentul personal ceva ce a atras imediat atentia politiei, dupa ce s-a laudat cu asta pe retelele de socializare. Tanarul din statul american Indiana i-a spus asistentului personal Siri ca vrea sa mearga intr-o scoala si sa impuste elevii de acolo.

Siri i-a afisat toate scolile care se afla in imediata sa apropiere, ceva ce asistentul personal face in mod obisnuit cand oamenii pun diverse intrebari legate delocatii. Tanarul s-a distrat serios cand Siri i-a afisat scolile din apropierea sa dupa ce i-a spus ca vrea sa omoare niste oameni, asa ca a facut o captura de ecran, si a publicat-o pe retelele de socializare.

O alta persoana care a vazut imaginea pe o retea de socializare a sunat la politie pentru a anunta ceea ce putea fi dezvaluirea unei intentii criminale, iar politia a reactionat. Tanarul care s-a laudat in acest mod pe retelele de socializare a fost arestat de catre politie si retinut intr-un centru de detentie pana cand s-a ajuns la concluzia ca nu reprezinta un pericol public.

An Indiana middle schooler was busted for telling Siri he planned to open fire on a school — prompting the digital assistant to suggest possible ones nearby. The unnamed 13-year-old boy is accused of telling Siri, “I am going to shoot up a school,” The voice-activated iPhone assistant then responded with recommendations for several schools in the Valparaiso area — an interaction the boy posted in a screenshot on social media, police told the paper. One of the kid’s friends saw the post and quickly called cops, according to police.

Reactia politiei este normala intr-o tara in care s-au intamplat foarte multe tragedii in scoli si universitati de-a lungul timpului, asa ca orice “glume” de acest gen sunt luate in serios. In anumite cazuri persoanele pot ajunge sa fie inchise pentru perioade mai lungi de timp din cauza unor situatii de acest gen, asa ca acum tanarul a “scapat” destul de usor.