iOS 12.1.4. Doua PROBLEME GRAVE Dezvaluite de Apple

iOS 12.1.4. Doua probleme foarte grave ale iPhone, iPad, si iPod Touch au fost dezvaluite de catre compania Apple, iata cat de serioase sunt ele.

iOS 12.1.4 probleme

iOS 12.1.4. Aseara a fost lansata noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone, iPad, si iPod Touch, ea aducand o rezolvare pentru o problema foarte grava de securitate care afecta efectuarea de apeluri FaceTime in grup. Apple a readus lucrurile la normal prin lansarea iOS 12.1.4, blocand functia pe versiunile anterioare ale sistemului de operare, astfel ca toti cei care vor sa o foloseasca, trebuie sa faca upgrade, sau sa renunte la ideea ca o vor mai avea disponibila.

iOS 12.1.4. Din fericire, alte doua probleme grave ale sistemului de operare au fost deasemenea rezolvate de catre compania Google, ele fiind descoperite de catre cercetatori in securitate informatica ai Google. Vorbim despre vulnerabilitato zero-day, care nu erau cunoscute Apple pana sa-i fie raportate de catre Google, si din pacate, sunt exploatate acumd e catre hackeri, asa ca instalarea iOS 12.1.4 este obligatorie chiar acum.

iOS 12.1.4 rezolva doua probleme grave de securitate, descoperite de Google

iOS 12.1.4. Prima vulnerabilitate afecteaza memoria RAM a iPhone, iPad, si iPod Touch, permitandu-i unui hacker sa aiba privilegii de administrator si sa controleze iOS dupa bunul plac, aceasta putand fi excelenta pentru o solutie de jailbreak. A doua vulnerabilitate are legatura cu alta parte a iOS, insa exploatarea are rezultate similare, hackerii putand rula cod nesemnat cu privilegii de administrator, ambele fiind rezolvate in iOS 12.1.4 de catre compania Apple.

iOS 12.1.4. Avand in vedere ca Apple a rezolvat aceasta problema pentru iPhone, iPad, si iPod Touch, atunci instalarea actualizarii ar trebui facuta de catre toti utilizatorii in momentul de fata pentru a nu avea iDevice-urile exploatate de catre hackeri. Deocamdata lumea nu s-a plans de probleme mari cu iOS 12.1.4, asa ca ati putea sa mai asteptati 1/2 zile inainte de a face upgrade la noua versiune a sistemului de operare, sau puteti sa o evitati, daca nu credeti ca aceste vulnerabilitati va pot afecta.