Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, Veste GROZAVA pentru ROMANI de la Guvern

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom vor avea parte de o schimbare foarte mare facuta de catre Guvern, pentru romani, iata ce se pregateste in 2019.

Digi Mobil lei

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, vor avea parte de o schimbare substantiala, cel putin pentru ultimii 3, deoarece Guvernul Romaniei vrea sa aduca intr-un final lucrurile la normal pentru tara noastra. Desi stiti ca Digi Mobil a exprimat de la bun inceput preturile in euro pentru clientii din Romania, restul operatorilor telecom au actionat, la fel, companiile preferand sa profite de fluctuatiile de schimb valutar pentru a stoarce bani de la clientii din Romania.

Digi Mobil. Desi in cazul preturilor celorlalte servicii din cadrul RCS & RDS, care sunt listate in LEI, operatorul de telefonie mobila, impreuna cu restul, afiseaza preturile in euro, insa acest lucru urmeaza sa se schimbe in viitor. Ministrul de finante, Eugen Teodorovici, a anuntat ca o schimbare pregatita de catre Guvernul Romaniei urmeaza sa alinieze politica a preturi a operatorilor telecom, inclusiv cea a Digi Mobil, astfel incat toate sa fie exprimate in LEI, nu euro.

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom ar putea avea preturile exprimate in LEI, nu euro

Digi Mobil. Preturile serviciilor din Romania ar urma sa fie exprimate in LEI, nu euro, daca initiativa lui Eugen Teodorovici se va pune in practica, astfel ca Orange, Vodafone, Telekom ar trebui sa aiba preturi fixe in LEI pentru servicii. In momentul de fata fiecare dintre acesti operatori calculeaza facturile in baza fluctuatiilor zilnice de schimb valutar, ceea ce e nu este corect fata de romani, iar Guvernul vrea sa-i oblige pe cei de la Digi Mobil, si restul, sa aiba preturile doar in LEI.

Este un lucru pe care l-am ridicat în discuţia cu domnul Guvernator, pentru că, din punctul meu de vedere trebuie foarte clar acest lucru clarificat: în România preţurile sunt exprimate în lei, eventual poate fi pus echivalentul în euro, dar nu cum este, din păcate, astăzi, pentru că o astfel de abordare duce, din păcate, la slăbirea leului, iar acest lucru trebuie clarificat. Preţurile în România sunt în lei şi se poate menţiona, eventual, pentru cei care doresc, echivalentul în euro şi nimic altceva.

Digi Mobil. Asta inseamna ca stii de la inceputul unui contract, si pana la final, cat trebuie sa platesti in LEI pentru acel serviciu, fara sa-ti creasca preturile in fiecare luna, in functie de evolutia euro. Avand in vedere ca Digi Mobil, si restul operatorilor, ofera servicii in Romania, nu in alt atara unde exista moneda euro, preturile ar trebui sa fie exprimate in LEI, fixe, fara sa fie influentate de cursul de schimb valutar, ca si cum minutele ar fi cumparate la kilogram, zilnic, in functie de cursul valutar.

Digi Mobil. Cei de la RCS & RDS trebuie laudati pentru practica pe care au avut-o pana acum pentru restul serviciilor, nu pentru cele mobile, si nu pot decat sa sper ca Guvernul Romaniei va impune aceasta masura, si va opri tactica murdara a unor companii, nu doar cele din telecom.