Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, ANUNT URIAS pentru Romani

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, au parte de un anunt foarte important care vizeaza toti clientii din Romania, iata ce schimbare majora e pregatita.

Digi Mobil guvern

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, au parte de un anunt uimitor care se reflecta asupra tuturor clientilor operatorilor de telefonie mobila, el venind intr-un moment de foarte mare incertitudine in Romania. Totul a pornit de la UDMR, presedintele Kelemen Hunor anuntand ca ar fi oportuna o amanare a aplicarii taxei pe lacomie care se aplica pentru Digi Mobil, si restul operatorilor, spunand ca partidul sau nu a stiut despre ceea ce vrea sa faca guvernul cu OUG 114/2018.

Digi Mobil. In urma acestui anunt facut de catre UDMR, partid de care PSD-ALDE depind pentru majoritate sigura in Parlament, prim-ministrul Viorica Dancila a anuntat ca OUG 114/2018 nu e chiar atat de “batuta in cuie”. Ea a afirmat ca un guvern trebuie sa dea dovada de flexibilitate, si ca astazi va avea loc o discutie cu privire la modificarile care ar trebui sa fie aplicate pentru aceasta ordonanta de urgenta, astfel impactul asupra Digi Mobil, si a altor companii, sa fie redus.

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, ar putea scapa pe noua taxa pe cifra de afaceri

Digi Mobil. In baza a ceea ce a afirmat Viorica Dancila, e foarte posibil ca anumite prevederi ale OUG 114/2018 sa fie prorogate, adica sa aiba aplicarea amanata, desi deocamdata nu se stie cu cat timp. In vizor sunt “taxa pe lacomie”, si taxa pe cifra de afaceri, care este aplicata pentru Digi Mobil, si alte grupuri telecom, deci exista sansa ca acele cresteri de preturi pregatite de catre ceilalti mari operatori sa nu mai aiba loc, in final.

Un guvern trebuie să dea dovadă de flexibilitate şi să vadă ce funcţionează şi ce nu funcţionează şi nu trebuie să mergem pe ideea că totdeauna avem dreptate. Poate au fost elemente în care ar trebui să luăm o altă decizie. Nu pot să vă spun ce vom proroga şi ce nu, dar pot să vă spun că vom avea o discuţie foarte detaliată pe fiecare aspect şi ceea ce credem că nu funcţionează şi sunt argumente temeinice vom încerca să avem o soluţie pentru ele.

Digi Mobil. In aceeasi masura, e foarte posibil ca acea prevedere care impuna obtinerea a minim 1 miliard de euro din licitatia pentru frecventele 5G sa dispara deasemenea pentru a facilita investitii mai mari in Romania. Daca aceasta modificare va fi anulata, atunci Digi Mobil, si restul companiilor, vor avea posibilitatea de a licentia frecventele la preturi mai normale, companiile plangandu-se ca pretul cerut de catre guvern e mai mare decat in alte tari europene.

Digi Mobil. Astazi urmeaza sa aiba loc discutia cu privire la modificarile ce-ar putea fi aduse OUG 114/2018, asa ca ramane de vazut ce va decide Guvernul Romaniei.