Android Q. Functie URIASA Anuntata de Google

Android Q. O functie foarte importanta a fost dezvaluita de catre compania Google pentru noua versiune a sistemului sau de operare pentru telefoane mobile.

Android Q dsda

Android Q. O noua si foarte importanta functie a fost de catre compania Google astazi pentru utilizatorii din lumea intreaga, ea aducand o schimbare extremd e importanta pentru telefoanele care vor fi lansate incepand de anul viitor. Mai exact, vorbim despre functia Dual SIM, Dual Active (DSDA), pentru care a fost recent implementat suport in Android Q, ea urmand a permite folosirea simultana a doua cartele SIM pe un singur telefon mobil.

Android Q. Bun, veti spune ca asta e posibil deja, adevarat, dar noua tehnologie aduce o functionalitate care pana acum nu a fost oferita de catre vreun producator de telefoane mobile, din cate stiu eu, dar asta se va schimba serios. Mai exact, incepand cu aceasta noua functie pentru Android Q, utilizatorii vor putea sa primeasca apeluri telefonice si SMS-uri pe ambele cartele SIM pe care le au introdus intr-un telefon mobil, ceva imposibil in acest moment.

Android Q revolutioneaza tehnologia Dual SIM pentru telefoane mobile

Android Q. Acum e posibila primirea de apeluri telefonice, sau SMS-uri, pe doar una dintre cartelele folosite intr-un sistem dual-SIM, insa cei de la Google vor sa imbunatateasca aceasta tehnologie cu extinderea suportului la doua cartele. Asta inseamna ca utilizatorii pot fi sunati simultan pe ambele numere de telefon ale cartelelor pe care le folosesc in telefon, fara sa se teama ca apelantul intampina un ton “apel ocupat” cand initiaza apelul telefonic.

A new function returns the value true if “the usage of multiple SIM cards at the same time to register on the network (e.g. Dual Standby or Dual Active) is supported by the device and by the carrier.” In the comments of the commit that sets up the SELinux policy for this new boolean, a Googler states that the boolean “is required to differentiate 2018 Pixel (which has 2 SIM cards, but dual SIM functionality is restricted to dog fooding) from 2019 Pixel (which will have dual SIM functionality).”

Android Q. Nu se stie daca Google ar urma sa ofere acest suport inclusiv in telefoanele din seria Google Pixel 4 incepand de anul acesta, sau ofera suportul pentru a le oferi altor producatori de telefoane posibilitatea de a oferi asta. Indiferent daca Google va implementa suport DSDA pentru dual-SIM in telefoanele sale, este foarte clar faptul ca Android Q va avea o asemenea functionalitate disponibila, dar ramane de vazut cineva o va si oferi oficial primul.

Android Q. Prezentarea noii versiuni a sistemului de operare urmeaza sa aiba loc undeva prin cursul lunii mai, insa lansarea pentru toata lumea va avea loc abia undeva prin august.