RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, ANUNT pentru Romani de la Guvern

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone sunt in centrul unui anunt important facut de la nivel guvernamental, iata ce schimbare majora e pregatita.

RCS & RDS ordonanta

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, au avut noaptea trecuta parte de un nou anunt din partea reprezentantilor guvernului cu privire la taxa pe cifra de afaceri pe care operatorii telecom o au impusa din 2019. Mai exact, in cadrul unei emisiuni televizate, consilierul prim-ministrului Romaniei, Darius Valcov, a declarat ca exista discutii pe tema modificarii OUG 114/2018, care a impus o taxa pe cifra de afaceri a RCS & RDS, si ai celorlalti operatori de telecomunicatii.

RCS & RDS. Operatorul detinut de catre grupul Digi a fost primul care a majorat tarifele in urma adoptarii acestei ordonante de urgenta, insa restul operatorilor inca mai asteapta sa vada daca i se vor aduce modificari, sau urmeaza sa ramana in aceeasi formula dupa ce trece prin Parlament. Declaratia de astazi a lui Darius Valcov vine la doar o zi dupa ce Viorica Dancila a afirmat deasemenea ca noua taxa pe cifra de afaceri, care a cam suparat RCS & RDS, si ceilalti operatori, va fi modificata.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, au parte de noi promisiuni privind OUG 114/2018

RCS & RDS. Desi Darius Valcov sustine ca modificarile se vor axa in principal pe energie, imi vine foarte greu sa cred ca nu se vor face schimbari si in sectorul telecom, avand in vedere ca si de acolo exista foarte multe plangeri cu privire la aceasta noua taxa. Presiunea foarte mare pusa de catre operatorii telecom pe guvern in urma adoptarii taxe vine la pachet cu cea pusa din energie, acolo unde RCS & RDS are deasemenea afaceri, si cere schimbari noi pentru legislatie.

Nu s-a pus niciodată problema (n.r. – renunțării la taxa pe lăcomie). Există discuții pe taxa de lăcomie pe anumite aspecte, și aici vorbim în special de partea de energie, și acolo sunt niște analize pentru că anul 2018, în afară de faptul că economia a dus-o într-un ritm bun, s-au făcut și tot felul de analize care vor pregăti sau au pregătit reformele din acest an. Și aici, în ceea ce privește energia, vorbim despre o componentă de reformă și e posibil ca pe acest mic segment să se modifice.

RCS & RDS. Promisiuni au tot venit in ultimele saptamani cu privire la rezolvarea problemelor pe care le-a adus aceasta ordonanta de urgenta, insa pana in prezent absolut nimic nu a fost rezolvat, desi mai este putin timp de lucru. Pana la finalul lunii februarie, cand OUG 114/2018, ar trebui sa fie adoptata de catre Parlament, RCS & RDS si restul companiilor inca mai au timp sa incerce sa impuna modificarile dorite pentru ordonanta.

RCS & RDS. Avand in vedere modul in care s-au desfasurat lucrurile pana acum, imi vine greu sa cred ca operatorii nu-si vor impune dorintele, si nu vor reusi sa modifice exact ceea ce-i intereseaza din legislatie.