Google. Suma URIASA PLATITA pentru a NU fi EXCLUSA din iOS

Google. Compania a platit pentru anul 2018 o suma uriasa de bani catre Apple pentru a nu fi exclusa din iOS si macOS, iata cat de mare a fost taxa ceruta.

Google taxa

Google. Ca una dintre cele mai mari companii de pe planeta, si cu unul dintre cele mai mari motoare de cautare din intreaga lume, compania din Mountain View e nevoita sa colaboreze si cu rivalii pentru a avea succes. In aceasta idee, unii dintre voi probabil stiati deja ca Google si Apple au un contract de colaborare in baza caruia Google Search este motorul de cautare predefinit al browserului Safari in iOS, sau macOS, de foarte mult timp.

Google. Pentru a ramane motorul de cautare predefinit al Safari, si pentru a nu fi trecut pe loc secund, sau a fi exclus, o suma foarte mare de bani este platita anual de catre cei din Mountain View catre Apple. Mai exact, conform unor informatii venite astazi de la analistii americani, cei de la Google ar fi platit intre 9 si 10 miliarde de dolari catre Apple pentru a avea motorul de cautare setat in continuare ca fiind cel predefinit pentru iOS si macOS anul trecut.

Google a platit 9 – 10 miliarde de dolari pentru a ramane in Safari

Google. Suma este una uriasa, insa in schimba ei, cei de la Google au primit mai mult ca sigur miliarde peste miliarde de vizite anual de la utilizatorii de iDevice/Mac-uri care folosesc Safari pentru a naviga pe internet. In schimbul acestor vizite, cei de la Google au scos cu siguranta mai multi bani decat suma platita companiei Apple pentru a ramane ca motor de cautare predefinit pentru browserele lor, iar asta se intampla inca de acum cativa ani de zile.

Goldman Sachs estimates Google paid Apple nearly $9.5 billion in traffic acquisition costs (TAC) during calendar year 2018, representing a third of Apple’s profit in the segment. The fees will continue to make up a large portion of Apple’s services revenue into 2019, the firm said, but will grow at slower rates.

Google. Sumele platite anual catre compania Apple au crescut direct proportional cu traficul pe care iDevice/Mac-urile celor din Cupertino l-au trimis catre serverele celor de la Google, deci e normal sa vedem si cifre „astronomice”. Google are intelegeri oarecum similare si cu producatorii de telefoane Android, insa in cazul lor compenseaza acesti bani cu taxe de licentiere pe care nu le percepe pentru anumite tehnologii folosite in telefoanele vandute de catre acestia.

Articolul precedentApple Organizeaza o CONFERINTA pe 25 Martie, ce Noutati Pregateste
Articolul următoreMAG. Oferte SPECIALE la GALAXY S8 in Romania
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.