Android. Anunt al Google privind o MARE PROBLEMA

Android. Un anunt foarte important a fost facut de catre compania Google cu privire la o problema majora pe care o are sistemul de operare pe telefoane.

android malware

Android. Sistemul de operare al companiei Google are disponibile foarte multe aplicatii prin intermediu Play Store, foarte multe altele fiind incarcate zilnic pentru utilizatorii din lumea intreaga. Cei de la Google scaneaza in mod constant toate aplicatiile care apar in Play Store pentru Android, si conform unor date furnizate acum, peste 1.3 milioane de aplicatii au fost scoase din Play Store din cauza unei varietati de probleme care au fost descoperite de catre americani.

Android. Google spune ca hackerii, sau dezvoltatorii rau intentionati, incearca in mod constant sa eludeze regulile impuse de catre companie, schimbandu-si tacticile prin care ascuns codurile malitioase din aplicatii. Cei de la Google trebuie sa se adapteze in mod constant la aceste schimbari pentru a putea tine pasul cu toti cei care vor sa publice aplicatii pentru Android care sa le faca rau oamenilor, insa misiunea lor e din ce in ce mai dificila.

Android are o mare problema cu malware-ul, iar Google a gasit rezolvarea

Android. Pentru ca situatia a ajuns intr-un punct in care cei de la Google sunt obligati sa ia masuri, compania a anuntat ca ar fi reusit sa conceapa un sistem care sa detecteze mult mai bine aplicatiile problematice. Folosind inteligenta artificiala, cei de la Google spun ca au gasit o metoda de a analiza mai bine aplicatiile pentru Android care urmeaza sa fie publicate in Play Store, si le-ar putea detecta in avans pe cele care sunt gandite pentru a le face rau oamenilor.

Google Play is committed to providing a secure and safe platform for billions of Android users on their journey discovering and experiencing the apps they love and enjoy. To deliver against this commitment, we worked last year to improve our abuse detection technologies and systems, and significantly increased our team of product managers, engineers, policy experts, and operations leaders to fight against bad actors.

Android. Google a facut un sistem foarte avansat care e capabil sa scaneze pana la 50 de miliarde de aplicatii zilnic pentru a se asigura ca fiecare titlu instalat intr-un terminal mobil e lipsit de malware, sau alt cod malitios. In baza acestei schimbari, utilizatorii Android au sanse de pana la 8 ori mai mici de a descarca malware din Play Store decat dintr-un alt magazin tert de aplicatii, insa ca si in cazul App Store, nimic nu este 100% sigur, din pacate.