Apple va Reincepe sa Vanda iPhone in Germania

Apple va reincepe sa vanda telefoanele iPhone in Germania la destul timp dupa ce a fost luata decizia de a interzice distributia lor in magazinele din tara.

apple iphone qualcomm germania

Apple va reincepe sa vanda telefoanele iPhone 7 si iPhone 8 in Germania in perioada urmatoare, la mai bine de 2 luni din punctul in care o instanta din tara a hotarat ca ele incalca brevete de inventie ale Qualcomm, si trebuie retrase. Desi acea disputa e departe de a se fi terminat, Apple a decis sa implementeze modem-uri Qualcomm in telefoanele iPhone 7 si iPhone 8 vandute in Germania, doar pentru a nu mai pierde bani de pe urma acestei dispute.

Apple a avut, in principal, probleme cu telefoanele sale din cauza chip-urilor cumparate de la o companie numita Qorvo, aceasta incalcand brevetele de inventie ale celor de la Qualcomm cu produsele sale. Cei de la Intel n-au incalcat in vreun fel tehnologiile Apple, insa separat de asta americanii au mai facut in iOS alte modificari care incalcau deasemenea anumite brevete de inventie ale Qualcomm, iar toate combinate au adus aceasta interdictie de vanzare.

Apple foloseste modem-uri Qualcomm in iPhone pentru a il vinde in Germania

Avand in vedere ca Apple nu vrea sa recunoasca fatpul ca a gresit, procesul continuand, singura solutie gasita de catre americani pentru a rezolva problema implica folosirea modem-urilor celor de la Qualcomm. Da, ati citit bine, cei de la Apple folosesc modem-urile Qualcomm in versiuni modificate ale iPhone 7 si iPhone 8, vandute doar in Germania, pentru a putea tine telefoanele in vanzare acolo, ceva ce pare pardoxal, dar profitul conteaza mai mult decat orice.

Qualcomm is attempting to use injunctions against our products to try to get Apple to succumb to their extortionist demands. In many cases they are using patents they purchased or that have nothing to do with their cellular technology to harass Apple and other industry players. To ensure all iPhone models can again be available to customers in Germany, we have no choice but to stop using Intel chips and ship our phones with Qualcomm chips in Germany. Qualcomm is working to eliminate competition by any means they can, harming consumers and stifling industry innovation along the way.

Pentru cei de la Apple situatia nu este una grozava, iar asta pentru ca sunt obligati sa cumpere produse de la “inamicii lor” pentru a-si putea tine telefoanele in vanzare, cam ceea ce s-a intamplat s cu Samsung timp de cativa ani. E foarte posibil ca si cu Qualcomm sa se intample ceva simil din cauza faptului ca Apple nu prea are solutii pentru a implementa in telefoanele lor modem-uri care sa aiba si performantele dorite de catre toti clientii.