RCS & RDS. Ajunge Telekom si Orange, plus un ANUNT IMPORTANT

RCS & RDS. Grupul telecom din Romani a reusit sa ajunga din urma Orange si Telekom, dar iata ce anunt foarte important a fost facut pentru toti clientii.

RCS & RDS miliard

RCS & RDS. Zilele trecute unul dintre cele mai mari grupuri telecom din Romania a facut un anunt foarte important care a luat prin surprindere destul de multa lume, nu doar din tara noastra. RCS & RDS a anuntat ca a reusit, in premiera, sa depaseasca tinta de 1 miliard de euro in incasari intr-un an fiscal, ceea ce aduce compania in “liga celor mari”, adica a operatorilor telecom din tara noastra care au incasari mai mari decat aceasta valoare intr-un an fiscal.

RCS & RDS. Cei de la Vodafone sunt cu mult in urma grupului detinut de catre Digi, cu vreo 300 de milioane de euro, insa Orange si Telekom raman in continuare deasupra lor, chiar daca nu la o diferenta foarte mare. Este impresionant cum un grup telecom romanesc, precum RCS & RDS, a reusit sa isi creeze un business cu care sa se poata lupta, aproape, de la egal la egal cu alte mari grupuri telecom internationale, mult mai bogate.

RCS & RDS trece de 1 miliard de euro in incasari, va creste preturile

RCS & RDS. Veniturile in crestere ajuta compania sa investeaza in infrastructura si servicii noi, iar in aceasta idee va readuca aminte despre faptul ca incepand cu data de 1 martie se vor ajusta preturile pentru toti clientii operatorului telecom. Preturile serviciilor oferite de catre grupul RCS & RDS in Romania au crescut cu cativa LEI inca din ianuarie, pentru clientii noi, insa pentru cei existenti vor creste de la 1 martie, dar diferentele nu sunt chiar atat de mari precum va imaginati.

Veniturile consolidate ale Digi Communications N.V., compania mamă a RCS & RDS S.A., au depășit, în 2018, pragul de 1 miliard EUR, potrivit rezultatelor financiare anuale preliminare neauditate date publicității joi, 14 februarie 2019. Compania a înregistrat anul trecut o creștere a veniturilor cu 13,3%, în raport cu 2017, de la 916,5 milioane EUR la 1.038,1 milioane EUR. EBITDA ajustată a fost de 324,6 milioane EUR, inclusiv rezultatele consolidate ale Invitel* (Ungaria), în creștere cu 12,9% față de aceeași perioadă a anului 2017 (287,5 milioane EUR la 31 decembrie 2017).

RCS & RDS. Vorbim despre cresteri de preturi de pana pe la 5 LEI, daca nu ma insel, pentru unele servicii, in timp ce pentru altele vorbim despre cresteri de preturi de doar 1 LEU, adica nesemnificative. Aceste ajustari de preturi sunt necesare, spun cei de la RCS & RDS, pentru a mentine incasarile la o valoare ridicata si pentru a genera bani pentru noi investitii, in special pentru reteaua 5G pe care operatorul vrea sa o lanseze, cel mai probabil undeva pe la final de 2019, sau in 2020.

RCS & RDS. In concluzie, e laudabil ca o companie telecom din Romania reuseste sa genereze incasari de peste 1 miliard de euro, mai ales ca activeaza si in alte trei tari de pe continent.