Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, Veste NEASTEPTATA de la Guvern

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone au parte de o veste neasteptata direct de la Guvernul Romaniei, prin vocea prim-ministrului, Viorica Dancila, iata ce a spus.

Digi Mobil schimbari

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone au parte de un anunt oficial foarte incurajator astazi, companiile de telecomunicatii din Romania fiind din ce in ce mai aproape de a scapa de modificarile care ne-ar putea afecta serios pe toti in urmatoarele luni. Mai exact, prim-ministrul Viorica Dancila a afirmat recent ca este nevoie de flexibilitate in ceea ce priveste OUG 114/2018, si ca acolo unde e cazul, ar putea fi facute modificari, asa cum vor Digi Mobil, si restul companiilor.

Digi Mobil. Viorica Dancile urmeaza sa se intalneasca in perioada urmatoare cu ministrii care ar dori sa faca modificari pentru OUG 114/2018, iar daca acestia vor fi suficient influentati, atunci unele dintre prevederi ar putea fi prorogate, sau eliminate complet. Printre cei care au spus ca nu ar trebui sa se faca modificari se numara Eugen Teodorovici, insa daca Digi Mobil, si restul companiilor afectate, vor reusi sa-i convinga pe alti membri din Guvern ca e necesara o regandire a OUG 114/2018, atunci asta s-ar putea intampla.

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, Veste NEASTEPTATA de la Guvern

Digi Mobil. Pana acum OUG 114/2018 si-a facut resimtite efectele nu doar in segmentul telecom, unde RCS & RDS a crescut preturile serviciilor, ci si in alte domenii ale economiei romanesti, insa multe companii inca n-au crescut preturile, asteptand o schimbare. Ceea ce sugereaza Viorica Dancila este ca OUG 114/2018 nu ar urma sa ramana in versiunea finala, asa ca Digi Mobil, si restul operatorilor, ar trebui sa faca lobby serios in perioada urmatoare pentru a incerca sa obtina modificarile dorite, benefice pentru companii, dar si clientii din intreaga Romanie.

Legat de OUG 114. Am spus că este nevoie de flexibilitate şi de aceea am chemat miniştri ca fiecare să spună ce probleme sunt pe fiecare capitol în parte. Ceilalţi miniştri au discutat fiecare pe linia domniei sale astfel încât acolo unde sunt probleme să vedem ce modificări facem. Asta nu înseamnă o cedare. Nu înseamnă că cine strigă mai tare, ăla are dreptata. Vrem ca modificările pe care le facem să fie în concordanţă cu problemele pe care le aveţi dumneavoastră. Vreau să schimbăm acest mod de abordare. Problemele trebuie să vină dinspre dumneavoastră către noi că să putem lua deciziile care se impun.

Digi Mobil. Pana la finalul lunii septembrie OUG 114/2018 trebuie sa fie adoptata si de Parlament pentru a ramane in vigoare, iar in momentul de fata au ramas doar 9 zile in care se mai poate pune presiune pe parlamentari sa faca modificari. Daca Digi Mobil, si restul companiilor afectate, nu se vor misca suficient de repede, atunci e foarte posibil ca modificarile sa ramana permanente, iar asa toata lumea are de pierdut din cauza scumpirilor ce vor veni.

Digi Mobil. Va reamintesc acum ca de la 1 martie urmeaza sa fie impusa pentru toti clientii “ajustarea de preturi” pe care compania RCS & RDS a anuntat-o la inceputul lunii ianuarie, si care se aplica deja pentru clientii noi.