Samsung GALAXY FOLD. Telefonul ULUITOR LANSAT de Samsung

Samsung GALAXY FOLD a fost lansat de catre Samsung in aceasta seara, compania coreeana dezvaluind pretul, specificatiile, data de lansare, si tot ce trebuie sa stii.

Samsung GALAXY FOLD

Samsung GALAXY FOLD a fost lansat astazi de catre compania Samsung ca un telefon de lux care este perfect pentru o multitudine de functii, fiind practic o tableta care poate fi pliata intr-un telefon mobil. Stiam de cateva luni cam ce urmeaza sa ofere Samsung GALAXY FOLD pentru clientii din lumea intreaga, insa Samsung a dezvaluit astazi cam cat de uimitor este telefonul la care a lucrat de cativa ani de zile, si unele aspecte sunt destul de impresionante.

Samsung GALAXY FOLD este, inainte de toate, un telefon dintr-o categorie complet noua de produse, asa ca trebuie privit ca atare, deoarece nu este un produs care va oferi o experienta extraordinara chiar de la bun inceput.

Ecranul Samsung GALAXY FOLD este mare, si se indoaie

Samsung GALAXY FOLD are un ecran OLED cu diagonala de 7.3 inch, si rezolutie de 2152 x 1536 cand este deschis. el avand o rata de aspect 4.2:3, destul de neobisnuita, si problematica pentru a afisa chiar orice tip de continut. Un ecran secundar este deasemenea implementat in Samsung GALAXY FOLD, acesta fiind deasemenea OLED, dar avand o diagonala de 4.6 inch, si rezolutie de 1960 x 840 pixeli, acesta avand o rata de aspect ceva mai “normala”, de 21:9.

Ceea ce Samsung a cam incercat sa ascunda cu wallpaper-uri negre, si putina lumina, este ca ecranul Samsung GALAXY FOLD are o dunga usor vizibila chiar in zona in care se indoaie, si ea arata destul de ciudat. Am fost “avertizati” de catre unii dintre cei care au testat telefonul ca aceasta “problema” exista, asa ca n-ar trebui sa fie nimeni uimit de primele poze care o vor pune in evidenta ca un lucru nu chiar atat de grozav.

Inainte sa inchei acest capitol, trebuie sa remarc faptul ca Samsung GALAXY FOLD are si un decupaj foarte mare in partea dreapta a ecranului, unde sunt montate cateva camere, dar si margini “generoase”, pe toate partile sale.

Samsung GALAXY FOLD intrece limitele imaginatiei

Pentru ca Samsung GALAXY FOLD este un telefon special, o versiune speciala a Android a trebui sa fie creata pentru el, Google si Samsung lucrand impreuna sa produca o experienta grozava pentru clienti. Asta inseamna ca Samsung GALAXY FOLD este capabil sa isi ajusteze interfata in functie de felul in care este pliat, sau inchis, aplicatii deschise pe ecranul secundar putand fi deschise automat pe cel principal la deschiderea intregului telefon.

Mai mult decat atat, cei care vor sa obtina cat mai mult de la Samsung GALAXY FOLD vor avea posibilitatea de a folosi chiar si 3 aplicatii simultan in acelasi ecran, desi asta nu va garanta totdeauna o experienta excelenta. Din pacate trebuie adus in discutie si acel decupaj, care “fura” din spatiul ecranului in care pot fi afisate informatii, iar asta face ca anumite aplicatii sa nu poata afisa totul chiar in formatul pe care-l doriti.

5 camere pentru poze din orice unghi cu Samsung GALAXY FOLD

Samsung a afirmat astazi ca Samsung GALAXY FOLD are nu mai putin de 6 camere integrate pentru a fi capabil sa faca poze indiferent cum este folosit de catre utilizator, ceva ce este cu adevarat uimitor. Samsung GALAXY FOLD are o camera principala tripla cu un senzor wide-angle la 123 de grade, cu 16 megapixeli, si deschidere f/2.2, un senzor telephoto de 12 megapixeli cu deschidere de f/2.4, plus un ultim senzor de 12 megapixeli cu deschidere variabila, si stabilizare optica.

Samsung GALAXY FOLD are deasemenea o alta camera duala frontala care are un senzor de 10 megapixeli, cu deschidere f/2.2, pls un al doilea senzor de imagine de 8 megapixeli, care are deschidere f/1.9, fiind RGB, pentru poze cu efect de adancime, bokeh. In final, ramane o alta camera frontala de 10 megapixeli, cu deschidere f/2.2, care este utilizabila in momentul in care Samsung GALAXY FOLD este pliat.

Cat RAM are Samsung GALAXY FOLD, si cu ce procesor vine

Samsung GALAXY FOLD are 12 GB RAM si un procesor necunoscut, care e de 7nm, deci probabil vorbim despre Exynos 9820, sau poate chiar Qualcomm Snapdragon 855, coreenii ramanand destul de “tacuti” din acest punct de vedere. Indiferent de situatie, e putin probabil ca procesorul sa fie diferit fata de cel al Samsung GALAXY S10, iar asta pentru ca Samsung nu avea ceva mai bun sa puna in aceste telefoane, si sigur nu a pus ceva mai prost.

Samsung GALAXY FOLD este foarte gros, din pacate

Cand este deschis, Samsung GALAXY FOLD are o grosime de doar 6.9mm, insa cand este pliat, are o grosime de 17mm, mai mult decat doua telefoane normale, ceea ce il va face foarte greu de tinut in buzunar. Aflasem si acest detaliu dezamagitor cu privire la telefonul pliabil al coreenilor, si din pacate el se dovedeste a fi adevarat, astfel ca Samsung GALAXY FOLD nu va fi chiar atat de grozav pentru cei care sunt obisnuiti cu telefoanele subtiri.

Bateria mare, impartita in doua in carcasele Samsung GALAXY FOLD

In telefoanele Samsung GALAXY FOLD sunt integrate doua baterii care ofera o capacitate totala de 4380 mAh, adica mai mult decat oricare dintre modelele lansate pana in prezent de catre companie. Cu un ecran de 7.3 inch, plus altul de 4.6 inch si multe alte componente care consuma foarte mult curent, e putin probabil ca bateria sa fie suficient de mare, insa telefonul e si asa foarte gros, asa ca oferirea unor baterii mai mari, ar fi fost o problema si mai mare.

Cat costa Samsung GALAXY FOLD, si cand se Lanseaza

Samsung GALAXY FOLD costa 1980 de dolari, adica 2000 de euro in Europa, si va fi lansat pe 26 aprilie in Coreea de Sud, sau din 3 mai in Europa, insa pretul in sine este unul foarte mare. Ni s-a spus ca Samsung GALAXY FOLD urmeaza sa fie foarte scump, iar din moment ce Samsung il priveste ca un produs de lux, era de asteptat ca oamenii sa fie obligati sa scoata multi bani din buzunare pentru el.