WhatsApp, ALERTA! PROBLEMA EXTREM de GRAVA Confirmata

WhatsApp, o alerta foarte serioasa a fost anuntata penru utilizatorii din lumea intreaga, dupa ce s-a confirmat de catre Facebook o problema grava ce afecteaza multa lume.

WhatsApp

WhatsApp, compania din spatele celei mai mari aplicatii de mesagerie a confirmat astazi o problema extrem de grava care afecteaza sute de milioane de utilizatori din intreaga lume, inclusiv pe cei din Romania. Mai exact, acum cateva saptamani cei de la WhatsApp au lansat o noua functie care permite blocarea aplicatiei folosind Touch ID, sau Face ID, foarte multi utilizatori ai iPhone cerand inca de acum cativa ani implementarea acestei functionalitati.

WhatsApp, pentru aceasta functie disponibila pentru iPhone exista o optiunea de a seta o perioada de timp care trebuie sa treaca din momentul in care utilizatorul inchide aplicatia, si pana cand trebuie folosita autentificarea biometrica. Utilizatorii WhatsApp au optiunea de a seta ca autentificarea biometrica sa fie facuta la fiecare redeschidere a aplicatiei, sau la anumite perioade de timp de la inchiderea ei, iar a doua setare este cea care are problema grava recunoscuta de catre companie.

WhatsApp are o problema serioasa cu autentificarea prin Touch ID/Face ID

WhatsApp, este folosita de foarte multa lume, iar una dintre aceste persoane a descoperit faptul ca atunci cand se partajeaza ceva dintr-o alta aplicatie, prin sistemul Share Sheets, este resetat acel timer care impune autentificarea biometrica la anumite perioade de timp. Asta inseamna ca oricine poate accesa datele din aplicatia WhatsApp folosind acest mic truc, iar asta desi in mod normal ar trebui sa fie impusa autentificarea biometrica, deci problema este una foarte serioasa.

Get to the iOS Share Sheet through any method (eg. in the Photos app). Click on the WhatsApp icon in the iOS Share Sheet. While transitioning to the next screen, you observe that no FaceID or TouchID verification takes place if an option other than “Immediately” was set previously. Now just exit out to the iOS Home Screen. (If in some cases, it asks for FaceID or TouchID verification, just cancel it and try clicking on WhatsApp icon in the iOS Share Sheet again). Try to open WhatsApp and voila, it simply lets you inside WhatsApp without FaceID or TouchID verification.

WhatsApp, cum a reusit compania sa ofere aceasta functionalitate fara a testa suficient de bine cat de mult poate fi afectata ea de partajarea de informatii din alte aplicatii, este greu de inteles, dar nu e singura gafa din istoria ei. Pe de alta parte, recunoasterea problemei de catre cei de la WhatsApp, la atat de scurt timp dupa descoperirea ei, este un semn ca ar trebui sa ne bucuram ca atat de multa importanta este acordata utilizatorilor din lumea intreaga.

WhatsApp, nu a mentionat cat ar putea dura pana cand rezolvarea pentru problema va fi lansata, asa ca va trebui sa mai avem rabdare pana cand totul va fi pregatit pentru a fi oferit in mod oficial.